LOADING

Type to search

Actualitat

La Jove de Sitges fa el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla a Ribes

5de7 i 4de7a de la Jove de Sitges, dissabte passat a Ribes

La diada castellera de Festa Major a Ribes va tenir en el 5de7 de la Colla Jove de Castellers de Sitges la millor construcció. Es tracta, a més, del primer 5de7 de l’any dels de color vi, que aquesta temporada arriba especialment tard en relació als anys anteriors.

El 5de7 va ser el castell d’inici de l’actuació i es va executar amb notable facilitat per part dels castellers sitgetans. En segona ronda, van plantar el 4de7 amb l’agulla, el tercer de l’any, també resolt amb bones maneres, mentre que a la tercera mànega van optar per un 4de7 amb estrenes a diferents pisos, entre els quals una castellera que el va fer a segons. Es tracta de la primera dona que fan un castell de 7 en aquest pis a la colla sitgetana.

Els Castellers de les Roquetes van tenir en la torre de 6 la seva millor construcció, que van plantar en segona ronda, després d’un intent desmuntat. També van fer el 3de6 amb l’agulla i un 3de6 treballat in extremis en la tercera ronda. També hi van actuar els Castellers de Mediona, que van fer les mateixes construccions que els de les Roquetes.

La diada castellera de Festa Major es va tornar a fer a la plaça de la Vila, davant l’Ajuntament, després d’anys celebrant-se a la plaça Marcer, mentre s’executaven les obres de reforma de la Casa de la Vila. En aquesta ocasió, però, la diada no va comptar amb gaire públic. En acabada l’actuació, els sitgetans van fer la tradicional pujada de canalla al balcó de l’Ajuntament des de dos pilars de 4. Tota la canalla de la Jove va pujar a través dels dos pilars fins al balcó consistorial.