La ‘Magdalena’ d’El Greco torna al seu lloc al Cau Ferrat

- Publicitat -

La Magdalena penitent d’El Greco ja llueix al seu lloc habitual al Museu del Cau Ferrat i al costat de l’altra pintura de l’artista cretenc que forma part de la Col·lecció de Santiago Rusiñol, Les llàgrimes de Sant Pere. L’emblemàtic oli –datat del 1590–  ha estat col·locat aquest migdia en el seu lloc de la planta superior del Cau, després d’haver participat en una antològica a Budapest.

La Magdalena penitent ha arribat a Sitges amb àmplies mesures de seguretat i conservació, segons marquen els protocols de cessions d’obres d’un alt valor patrimonial com aquesta. Un cop els tècnics han verificat que reunia tots els requisits ha estat penjada al costat de l’altre oli d’El Greco.

El Museu de Belles Arts de Budapest ha acollit auest començament del 2023 una de les antològiques més importants que s’han fet mai sobre El Greco. S’hi ha exposat 70 obres, algunes procedents del Louvre, la National Gallery de Londres, la National Gallery de Washington o el Museu d’El Greco de Toledo.

També aquesta setmana, el Cau Ferrat ha rebut els dibuixos de Maria Rusiñol i les dues peces de Lluïsa Denís que va prestar al Museu d’Art de Girona per a l’exposició Feresa de silenci.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats