LOADING

Type to search

Actualitat Festes Nadal

La màgia dels Reis impregna els carrers

Melcior, Gaspar i Baltasar van atraure ahir tota la atenció i la il·lusió de la canalla de Sitges, que es va abocar a veure la comitiva reial, durant el llarg recorregut de dues hores i mitja. La cavalcada va seguir totes les mesures de prevenció, si bé en alguns punts es van registrar algunes aglomeracions que van resultar inevitables.

Els tres Reis d’Orient van arribar al Baluard a dos quarts de 6 i van baixar les escales de la Punta, on a la Fragata els esperava la seva comitiva, integrada per unes seixanta persones. Les tres carrosses van estar acompanyades de timbalers, carboneres, un grup de música, un camió de Bombers i 600 quilos de caramels per a repartir entre el públic..

La comitiva va enfilar la Ribera i fins el carrer de la Bassa Rodona. Després van seguir per Espalter, el passeig de Vilafranca, Artur Carbonell, Francesc Gumà, Sant Gaudenci, Sant Josep, Parellades, Cap de la Vila i Major fins l’Ajuntament. Va ser una ruta més llarga de l’habitual per tal d’esponjar el públic, si bé també es van produir alguns moments de concentracions, al Cap de la Vila i en alguns dels carrers més estrets.

Un cop les carrosses van arribar al Baluard, els tres reis van baixar les escales de nou, on els esperava l’alcaldessa, Aurora Carbonell, que els va donar les claus de la vila. Amb aquestes màgiques claus van poder entrar a la nit, mentre la canalla dormia, a les diferents cases per deixar els regals previstos i algunes dosis de carbó. També a la Fragata, Melcior, Gaspar i Baltasar van recollir les darreres cartes lliurades per nens i nenes de Sitges.

L’organització de la cavalcada culmina les setmanes de treball de la Comissió de Reis, que va convocar els primers actes en la diada del Tió, dissabte abans de Nadal i que ha inclòs també les diferents sessions d’entrega de cartes.

Notícia relacionada:
La comitiva dels Reis d’Orient arriba a Sitges (5 de gener de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure