LOADING

Type to search

Actualitat

La manca de cambrers, el mercat dels dijous i la renda per càpita, a L’Eco

Les necessitats de personal per a l’hostaleria, el conflicte amb els paradistes del mercat dels dijous, l’elevada renda per càpita de Sitges, les aus marines al litoral local, la promoció de Can Jove a Ribes i els capvespres musicals de la Biblioteca, entre d’altres temes, centren l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana.

L’inici de la temporada turística, amb elevades expectatives i accentuada demanda, ha tornat a posar damunt la taula la necessitat de personal i les mancances actuals. Ho abordem en un ampli reportatge, on conversem amb empresaris, docents i sindicats.

La informació local també passa pel conflicte sobre el trasllat del mercat dels dijous, la condició de Sitges coma tercer municipi amb la renda més elevada de Catalunya, l’inici de les obres del col·lector d’aigües pluvials a baix a mar, el foment dels contractes fixes en els ajut municipals a emprenedors el lliurament de les claus dels primers blocs d’habitatges de protecció oficial i el balanç de la celebració de la primera de les dues jornades del Repensar Sitges 22.

L’actualitat també passa per la mostra divulgativa sobre les aus marines al CEM, la celebració de l’AgrupaFest i dels primers actes Corpus i de la prèvia de Festa Major de Sant Pere, i la bona participació del cuiner sitgetà Christian Nindl en el programa Desafío Chef. Les entrevistes d’aquesta setmana són al periodista Jordi Eroles, l’escriptora Claudia Girón i el president del Club de Mar, Benjamín Diz.

Les pàgines de L’Eco in English posen el focus la potenciació de rodatges a Sitges i la conversa amb Sarah Ransome, que va participar en la sèrie de Netflix sobre el depredador Jeffrey Epstein. També tracten de les destrosses que els porcs senglars han fet en els jardins de la Madriguera i que Sitges és la tercera població catalana amb més renda.

La informació de Ribes posa l’accent en la promoció d’habitatge de Can Joves, la meitat dels quals seran de protecció oficial, el curs de capacitació digital  i la jornada de cures.

A Cultura destaquem el programa d’activitats musicals a la Biblioteca, la presència de les obres de la Fundació Stämpfli al altres museus locals, el retorn del Sons Solers, el concert de Samantha Hudson i el festival Endimaris de cinema LGTBIQ+.

Les pàgines d’Esports es fan ressò del pas decisiu en el que es troba la Penya Jove per optar a l’ascens, la pujada de categoria del Bàsquet Ribes femení, els bons resultats del Club Natació l’homenatge a Eusebio i la commemoració dels 30 anys de l’ascens a Primera Regional de la UE Sitges.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Francesc Alcaraz, Manel Carbonell, Juanjo Corcuera, Luis Enríquez, Humberto González, Pepi Martínez Font, Manel Milà, Xavi Miret, Ful Navalón, Bridget Nelson, Roman Pérez, Xavi Ripoll i Isidre Roset, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. L’apunt és de Jordi Abellán i les contres són de Francesc Borderia.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure