LOADING

Type to search

Actualitat

La mobilitat al passeig Vilafranca, a estudi

Estat actual del passeig de Vilafranca

La configuració del trànsit al passeig Vilafranca canviarà properament, concretament a la cruïlla que el connecta amb l’Oasi i el carrer Salvador Mirabent, que dóna accés a l’estació de Renfe per darrere del Mercat Municipal. Es tracta d’un punt conflictiu en el qual es conjuguen múltiples opcions, baixant de Salvador Mirabent es pot girar a dreta i esquerra, així com continuar recte. El mateix succeeix des de l’Oasi. Sis combinacions que augmenten el risc d’accidents i que l’Ajuntament estudia valorant diferents opcions que facin d’aquest un tram més segur tant per a conductors com per a vianants.

Fa algunes setmanes, a petició de la Policia Local i com a prova pilot, l’Ajuntament ha instal·lat una barrera de blocs de formigó que redueixen les opcions als conductors, forçats ara en tots dos casos a girar a la dreta. La prova ha donat bons resultats, però des del consistori no acaben de considerar-la la millor opció, tenint en compte que el flux de vehicles augmentarà els propers mesos per la temporada d’estiu i podria col·lapsar la rotonda de Can Perico.

Abans de prendre cap decisió, s’aplicarà una segona prova que consisteix en canviar el temps de pas dels semàfors ubicats a banda i banda, que actualment funcionen de forma simultània. La sortida de vehicles és baixa i s’estudia la possibilitat que permetin el pas alternativament per evitar que els vehicles que accedeixin al passeig Vilafranca des de Salvador Mirabent i l’Oasi es trobin de cara. La mesura ve acompanyada d’una reducció del temps verd del semàfor. Aquesta segona prova entrarà en funcionament properament, quan es retiraran les peces de formigó, que es podrien instal·lar de nou i de forma provisional durant algunes de les festes locals.