LOADING

Type to search

Actualitat

La neteja viària, pendent de resolució judicial

L’empresa que va ser desestimada en el concurs públic insisteix que hi va haver irregularitats en el procés de selecció

L’adjudicació del nou contracte de neteja a l’empresa actual, Cespa-Ferrovial, ara fa dos anys, encara està pendent de resolució judicial. Una de les empreses desestimades en el concurs públic, la UTE, ha decidit portar fins al final la seva reivindicació: “va ser molt curiós que, de quatre empreses que ens vam presentar, en van desqualificar tres; i es van quedar amb la que portava fent el servei fins ara”, explica Marcos Gordaliza, d’una de les empreses membres de la UTE. Al·leguen diverses irregularitats en el procés. Per aquesta raó, després que la seva demanda fos desestimada al Tribunal de Contractes, van decidir posar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Fa un parell de mesos es va celebrar el judici, i ara estan a l’espera de la resposta del jutjat que, previsiblement, serà al cap d’uns sis mesos. “El motiu pel qual ens van excloure era que calia que les empreses tinguessin una nau dins el municipi, i una altra no més lluny de 10 quilòmetres; nosaltres en tenim una a Castelldefels, a 5 quilòmetres de Les Botigues; que no pertanyen al municipi?”, relata Gordaliza. Després, des de l’Ajuntament els van dir que la nau que tenien no l’acceptaven “perquè no hi cabia tota la maquinària”, diu. Per aquesta raó, al judici, van portar un pèrit judicial que, segons Gordaliza, va afirmar que sí que entrava tota. A més, denuncia que l’empresa actual tampoc guarda tots els camions dins la nau.

Els altres detalls del procés i la valoració que en fa l’Ajuntament, a L’Eco d’aquesta setmana. El podeu trobar en format paper als punts de venda habituals o en format digital a la plataforma iQuiosc.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure