LOADING

Type to search

Actualitat

La nova Agnès de Sitges estarà enllestida per al segon trimestre del curs vinent

Els treballs de construcció de l’edifici propi de l’Escola Agnès de Sitges van començar l’1 d’abril de l’any passat. L’objectiu era inaugurar el nou centre coincidint amb l’arrencada del curs escolar 2020-2021, però l’aturada sobtada provocada pel coronavirus, que s’ha allargat durant pràcticament dos mesos, n’ha alterat els terminis de finalització. Les obres s’han reprès aquesta mateixa setmana “a bon ritme” i el trasllat al nou edifici, que anirà a càrrec de la Generalitat, es preveu per al període de vacances nadalenques, de tal manera que tot estigui a punt per a l’inici de les classes del segon trimestre.

Les dates exactes es donaran a conèixer quan la comissió mixta de seguiment de les obres, amb representants de l’Ajuntament i la Generalitat, rebin la notificació per part dels promotors dels treballs. De moment, les previsions aproximades ja han estat comunicades al Consell Escolar Municipal, on els representants de l’Escola Agnès de Sitges han rebut la notícia amb satisfacció. Les regidories d’Urbanisme i Educació treballen coordinament junt amb el govern català perquè aquest endarreriment forçat tingui “el menor impacte possible” en una construcció llargament esperada per un centre educatiu que ja porta quinze anys en mòduls prefabricats.

El cost total de les obres és de 3.978.802,73 euros, que es financen conjuntament entre la Generalitat (55%) i l’Ajuntament (45%). L’empresa pública que gestiona els treballs és Infraestructures.cat, que va adjudicar els treballs a la companyia Construccions Deco.

Un edifici en forma de quatre. L’Escola Agnès de Sitges és el quart centre de titularitat pública de la vila. El nou edifici, ubicat en una parcel·la de més de 7.000 metres quadrats a Quint Mar, serà d’una línia i tindrà capacitat per a 225 alumnes. El projecte de construcció preveu un disseny de les plantes en forma de quatre. En la recta més llarga hi haurà l’aulari de Primària i el gimnàs. En l’altre segment hi haurà les aules per al cicle d’Infantil, amb patis individualitzats per a cadascuna de les classes, i també la cuina i el menjador. A la part central hi haurà la biblioteca i la recepció, mentre que la part interior es destinarà a la zona d’esbarjo, on s’hi inclourà la pista esportiva.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)