LOADING

Type to search

Editorial

La nova Atlàntida

La setmana vinent, el que queda de la històrica i mítica discoteca L’Atlàntida serà enderrocada. El paradís de les nits d’oci, i una de les sales de ball que van marcar una època, no només a Catalunya, sinó en el conjunt del Mediterrani, formarà part del passat. Fa l’efecte que Sitges com a poble no ha acabat de fer justícia al que va representar tant L’Atlàntida com Pacha –el de Vallpineda va ser el primer del món–, dues icones que van projectar el nom de la vila arreu i van contribuir de manera decidida a teixir una marca, que, malauradament, cada cop se’n ressenteix més. I just quan desapareixen les restes abandonades de L’Atlàntida neix un altre projecte, destinat a dotar l’emblemàtica zona d’un doble perfil, que projecti l’espai dels Colls com una àrea de notable valor ecològic i que, al mateix temps, afavoreixi una activitat econòmica de qualitat, com la que necessita un Sitges per a recuperar prestigi i garantir el seu desenvolupament econòmic. Fa anys que els propietaris dels terrenys treballen en un projecte, que busca l’equilibri necessari entre aquest doble vessant. 

La iniciativa preveu instal·lar un centre d’interpretació del conjunt natural que representen els Colls i el litoral de les Coves –un dels més importants que hi ha entre Barcelona i Tarragona–, recuperar i protegir camins i altres accessos dels turons de la zona i garantir-ne la seguretat, que en alguns trams resulta perillosa, especialment per la via del tren. Per fer això possible, el projecte també preveu obrir un beach club en l’espai que fins ara ocupava la discoteca, que potenciï la restauració per damunt de l’oci, i ho faci en uns termes de qualitat que, segons preveuen els promotors, “tingui projecció internacional”. 

El projecte està ben vist a la Generalitat, que ja ha començat a estudiar el territori i marcar les normes que haurien de definir la iniciativa. Però en el Govern municipal no hi ha una visió compartida. Per una banda, el regidor de Turisme i Projectes Estratègics, Luismi Garcia (PSC), està decididament a favor de l’execució del doble perfil entre el centre de la natura i el beach club, mentre que el regidor d’Urbanisme i Espais Naturals, Eduard Terrado (ERC), considera que l’activitat econòmica que hauria de tenir la zona hauria de ser testimonial. A grans trets, es tradueix al mapa local la polèmica derivada entre els qui defensaven l’ampliació de l’aeroport i els qui només pensaven en llacuna de la Ricarda. El cert, però, és que Sitges ha perdut massa trens en els últims anys com per tornar a deixar escapar un altre projecte que podria crear una altra icona de la qual se’n beneficiés el conjunt del municipi i la marca. Com va passar dècades enrere amb L’Atlàntida i Pacha.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure