LOADING

Type to search

Actualitat

La pandèmia altera les activitats tradicionals nadalenques

L’arbre del Cap de la Vila, aquest dijous al matí

La celebració de les festes nadalenques té un component social i cultural basat en algunes tradicions, actes i activitats que marquen el calendari d’aquests dies. L’any passat bona part d’aquestes no es van poder celebrar o es van veure adaptades a la situació d’excepcionalitat. Aquest any tot apuntava que la majoria d’aquests actes i activitats es podrien tornar a celebrar amb relativa normalitat, i de fet a majoria d’aquestes s’havien tornat a programar. Però la irrupció de la sisena onada de la Covid-19 i les noves restriccions que entraran en vigor aquest divendres, obliga a adaptar d’alguna manera o altra algunes activitats, i fins i tot cancel·lar-ne d’altres, mentre que diversos actes ja estaven previstos amb menors pretensions.

Un dels grans damnificats tornarà a ser el quinto, el joc que tradicionalment realitza en diverses entitats de Sitges i Ribes. Tot i estar programades fins fa quatre dies, majoritàriament no es faran, i actes com els Pastorets, concerts de Nadal, i altres espectacles vinculats a la cultura tornaran a tenir un aforament reduït, aquest cop limitat al 70 per cent de la capacitat total.

Un dels clàssics nadalencs per excel·lència són els Pastorets, que a Sitges es van representar aquest cap de setmana i que, per tant, no s’han vist afectades per les noves restriccions. El públic assistent al teatre del Prado va poder gaudir de dues funcions on les malifetes dels dimonis o les peripècies d’en Farruc i en Grillat, van protagonitzar la representació d’El Primer Nadal dels Pastors. Enguany la funció ha arribat amb algunes innovacions musicals i escenogràfiques per seguir adaptant l’obra als gustos del públic actual, però sense perdre l’essència de l’obra.

A l’edició de Nadal del setmanari s’explica com serà la cavalcada d’enguany i hi surten tots els actes nadalencs. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

També pots veure