La pandèmia altera les activitats tradicionals nadalenques

L’arbre del Cap de la Vila, aquest dijous al matí
- Publicitat -

La celebració de les festes nadalenques té un component social i cultural basat en algunes tradicions, actes i activitats que marquen el calendari d’aquests dies. L’any passat bona part d’aquestes no es van poder celebrar o es van veure adaptades a la situació d’excepcionalitat. Aquest any tot apuntava que la majoria d’aquests actes i activitats es podrien tornar a celebrar amb relativa normalitat, i de fet a majoria d’aquestes s’havien tornat a programar. Però la irrupció de la sisena onada de la Covid-19 i les noves restriccions que entraran en vigor aquest divendres, obliga a adaptar d’alguna manera o altra algunes activitats, i fins i tot cancel·lar-ne d’altres, mentre que diversos actes ja estaven previstos amb menors pretensions.

Un dels grans damnificats tornarà a ser el quinto, el joc que tradicionalment realitza en diverses entitats de Sitges i Ribes. Tot i estar programades fins fa quatre dies, majoritàriament no es faran, i actes com els Pastorets, concerts de Nadal, i altres espectacles vinculats a la cultura tornaran a tenir un aforament reduït, aquest cop limitat al 70 per cent de la capacitat total.

Un dels clàssics nadalencs per excel·lència són els Pastorets, que a Sitges es van representar aquest cap de setmana i que, per tant, no s’han vist afectades per les noves restriccions. El públic assistent al teatre del Prado va poder gaudir de dues funcions on les malifetes dels dimonis o les peripècies d’en Farruc i en Grillat, van protagonitzar la representació d’El Primer Nadal dels Pastors. Enguany la funció ha arribat amb algunes innovacions musicals i escenogràfiques per seguir adaptant l’obra als gustos del públic actual, però sense perdre l’essència de l’obra.

A l’edició de Nadal del setmanari s’explica com serà la cavalcada d’enguany i hi surten tots els actes nadalencs. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats