La pandèmia no atura els rodatges a Sitges

Rodatge de Nike, el juny a la Fragata
Rodatge d’una pel·lícula al Port, fa dues setmanes
- Publicitat -

El primer semestre del 2021 ha tancat amb 133 peticions de filmacions a diferents localitzacions de les tres comarques del Penedès, cosa que suposa un augment del 45 per cent respecte al mateix període de 2019, abans de la pandèmia, quan se’n van realitzar 92, segons dades de Node Film Clúster/Gran Penedès Film Comission. A més, de tots aquests rodatges, 101 han estat a Sitges –un 76 per cent del total de permisos gestionats–, principalment pel sector fotogràfic, publicitari i televisiu, tot i que també s’han fet dues filmacions de vídeo i una de cinema. Sant Pere de Ribes ha acollit 10 rodatges.

Aquesta activitat té un impacte econòmic directe en els ingressos municipals. A la vila, els permisos gestionats han representat un total de 16.124 euros, a més dels pagaments a particulars –67.200 euros–, per cases, empreses, comerços, ports, restaurants i establiments on s’ha filmat. A aquests ingressos cal afegir-hi l’impacte indirecte per l’estada dels equips al poble, i l’impacte mediàtic als països d’emissió.

Entre d’altres, a finals del mes de juliol el Port d’Aiguadolç va ser escenari del rodatge del llargmetratge Un novio para mi mujer, dirigida per Laura Mañà, i protagonitzada per Hugo Silva, Belén Cuesta i Diego Martín. Lidl, Visa, Seat, Tesla o Decathlon són algunes de les marques que també han filmat a la vila.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats