LOADING

Type to search

Contingut patrocinat

La Pícara i la implicació social amb la primera línia

L’equip de Paola Riveros, amb el Toni Guàrdia i la Sandra Campillo, des de la cuina de La Pícara del carrer Sant Pere, han treballat intensament per elaborar els plats, que solidàriament han fet arribar al personal sanitari de les Urgències de Sant Camil.

El compromís de la restauració local amb la primera línia davant la Covid-19 ha pres la forma de 40 racions setmanals que s’han sumat a les accions del col·lectiu Health Warriors Sitges. Una iniciativa solidària que ha connectat els serveis sanitaris i la restauració, que amb les persianes abaixades ha encès els fogons per una acció que va més enllà de la solidaritat.

La cara més humana del teixit empresarial de la restauració local fixa la seva imatge en La Pícara i altres restauradors que d’un dia per l’altre van tornar a la cuina, van cercar els recipients adequats i van elaborar uns menús adaptats a un públic especial: metges, infermeres i auxiliar lluitant contra el coronavirus en jornades de dotze hores.

Les tapes de La Pícara i els plats de menjar casolà es van reinventar per convertir-se en un menú adaptat a les circumstàncies. I els agraïments a les xarxes i al carrer han estat tants com els centeners d’àpats servits. A més, al seu costat, proveïdors i clients s’han afegit i solidàriament han aportat els productes en alguns casos o una aportació econòmica com a expressió del compromís d’una població que ha fet pinya.

Les sensibilitats i la connexió de la comunitat amb aquells que han encapçalat la cura dels malalts i l’atenció d’urgències ha suposat activar diverses cares de la complicitat des del vessant més humà de cadascú.

En el camí, s’han trobat productors i restauradors locals, que han posat gust, olors i colors a un paisatge gris i desolador. La Pícara ha apostat pel producte de proximitat per elaborar els plats, aportant el seu toc diferencial i molts grams d’agraïment.

El resultat va més enllà d’un gest. És el resum d’una reacció: actuar davant la crisi sanitària des del suport i el càlid servei d’aportar un plat a taula durant el torn d’urgències. El final del trajecte suposa un bri d’esperança d’una societat que ha prioritzat la solidaritat i el treball conjunt davant una crisi com mai viscuda. Són, davant i darrere els fogons i un respirador, el reflex d’un compromís per tirar endavant i aixecar el cap amb la mirada posada en l’únic missatge que neix a l’horitzó: Tot anirà bé.