La platja es torna a omplir a la matinada en el primer divendres sense toc de queda

La platja de la Fragata oassada la 1 de la matinada
A primera hora de la matinada hi havia cenenars de joves a la platja
Mossos i Policia Local han efecuat controls de la situació

La Ribera i les dues platges properes (la mateixa de la Ribera i la Fragata) s’han omplert de centenars de joves aquesta matinada, un cop han tancat els bars nocturns, a dos quarts d’1 de la matinada. La supressió del toc de queda per part de la Generalitat per la millora clara dels indicadors epidemiològics a Sitges –que es troben entre els més baixos de Catalunya en municipis de la seva dimensió– ha fet tornar les aglomeracions de matinada.

Les concentracions a la Ribera i a la Fragata s’han estpès durant bona part de la matinada. A dos quarts d’1 hi havia centenars de persones i a mida que passaven les hores el nombre s’ha anat reduïnt, tot i que s’ha mantingut un gruix de gent fins poc abans de les 6. Diverses unitats dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local s’han presnetat a la zona per efectuar controls.

Ahir mateix, els carrers Joan Tarrida i Primer de Maig van estrenar el nou sistema d’accés implantat per l’Ajuntament per a reduir les aglomeracions. La mesura consisteix en la instal·lació de cintes separadores i, sobretot, en la implantació d’un únic sentit de circulació. La iniciativa va tenir efecte, ja que va reduir les aglomeracions màximes en alguns dels grans principals dels dos carrers, però l’elevada quantitat de visitants tampoc va evitar que hi haguessin imatges de gent ajuntada.

El Primer de Mig ha estrenat aquresta nit el sentit únic de circulació

La implantació de la mesura va estar acompanyada d’un servei de vuit persones, tant policies com servei de seguretat privat, que es van situar en alguns dels llocs d’accés als dos carrers per a reforçar les indicacions i evitar el que va passar la setmana passada, quan la gent va retirar les catenàries separadores.

La mesura, però, no va agradar tothom: el portal Gay Sitges Guide ha acusat el control a Joan Tarrida com discriminatori: “la Policia efectua un control gai per raons sanitàries, però permet les concentracions d’hetereos a partir de dos quarts d’1 a la platja”. Dispositius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra han estat concentrats a la matinada a la Ribera.

Però la supressió del toc de queda també va tenir un efecte crida i els dos carrers amb més moviment nocturn a Sitges van rebre més visitants que els caps de setmana anteriors. Els responsables dels bars nocturns al·leguen que el fet que s’hagi de tancar a dos quarts d’1 concentra la gent a les mateixes hores i això provoca més aglomeracions. En aquest sentit, l’alcaldessa, Aurora Carbonell, ha reclamat a la Generalitat que s’allargui l’activitat econòmica i es pugui acabar més tard de dos quarts d’1, ja que quan tanquen bars, restaurants i terrasses encara és molt aviat i la gent marxa cap a la platja, es queda al carrer o bé va a festes privades, que han augmentat molt”. Carbonell ha afegit qure “es necessiten recursos humans i econòmics perquè hi ha molta gent al carrer i cal continuar aplicant les mesures anticovid”. En un termes similars s’ha expressat el regidor de Turisme, Luismi García.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un reportatge sobre la gestió de les aglomeracions nocturnes amb motiu d ela Covid. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Noticies relacionades:
Sitges sortirà del toc de queda el 20 d’agost (18 d’agost de 2021)
L’ordenació del trànsit humà a Joan Tarrida punxa en la primera nit (14 d’agost de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats