La pluja amarga una lluïda Santa Tecla

La Moixiganga, a la sortida de la Vigília
Una colla infantil de bastons, avui a la Matinal
L’alcaldessa, regidors i president de la Comissió, a l’Ofici

Ha estat una concorreguda i lluïda Santa Tecla. Si més no, fins a mitja tarda, quan la pluja ha fet acte de presència i ha obligat a suspendre els actes que quedaven, entre els quals l’esperada Processó de Santa Tecla. Fins aleshores, han estat més de 24 hores de festa, alegria i participació per a petits i grans.

Els 21 morterets de la Vigília van saludar una Santa Tecla esperada, després que el 2020 no se celebrés i l’any passat es dugués a terme amb restriccions. La sortida dels balls, ahir a la tarda, van omplir els carrers. Des de Sant Josep, domicili de la pendonista, Dolors Ojeda, fins l’Ajuntament, els balls van circular envoltats de gent, però sense les aglomeracions de Festa Major. Un públic fonamentalment local, que va sortir a gaudir de la seva festa.

El castell de focs –curt, però intens, com és habitual per Santa Tecla– es va celebrar amb la frescor que ja se sentia ahir. L’ambient va continuar a la Ribera, amb el concert de Ramon Mirabet, que va tenir sorpresa inclosa, quan va cantar la caramella L’encís d’amor, acompanyat d’una vintena de caramellaires del Retiro. Un moment ben sitgetà per a una nit de pop i passions a bai a mar.

La matinal infantil, amb el sol lluent de ple a partir de les 8h, ha omplert els carrers i la Fragata de nens i nenes. Els tres itineraris organitzats per la Comissió han funcionat correctament, tot i que en alguns casos s’ha fet massa llarg per als pares i mares que acompanyaven els petits: algunes colles infantils han estat més de tres hores fent el recorregut.

L’Ofici ha estat protagonitzat pels Gegants Vells, que han entrat dins la parròquia amb motiu del seu 125è aniversari. Ricard Vicente, en representació de la colla, ha estat l’encarregat de llegir la glossa. La posterior Sortida d’Ofici ha resultat espatarrant i els diferents balls han pogut exhibir-se tots a l’hora, mentre sonaven les músiques i petaven els trons. La Jove de Sitges també ha fet castells: el 3de6 i el 4de6, a més de pilars de 4.

La festa ha continuat als vermuts del Retiro i el Prado i en els diferents dinars convocats per les colles o grups d’amics per a celebrar la Festa Major petita. Però poc abans de les 18 hores, els núvols que ja es veien que arribaven del sud han fet acte de presèncis. En un principi, les aplicacions indicaven que serien passatges i que no descarregarien fort fins les 21 hores. Però no ha estat així.

El primer acte suspès ha estat la baixada del pilar de la Jove de Sitges per les escales de la Punta, Ho ha fet la mateixa colla, per raons de seguretat, ja que en aquell moment no plovia excessivament, però les escales mullades i el vent aconsellaven no assumir riscos.

A les 18.30h s’ha reunit la Comissió i, poc després –amb la pluja ja caient amb constància i les prediccions que anunciaven que s’hi estaria durant hores s’ha pres la inevitable decisió de suspendre-ho fins l’any vinent. Serà la tercera Processó de Santa Tecla consecutiva sense poder-se desenvolupar amb normalitat. La suspensió no és ajornament; és a dir, que la Processó no es farà demà ni diumenge. El pilar de les escales, en canvi, sí que es baixarà demà (18h), ja que la Jove Sitges ja tenia programa l’exhibició de Santa Tecla a les 18.30h al Cap de la Vila, junt amb els Xicots de Vilafranca, i aprofita la convocatòria per a fer aquest acte.

Notícia relacionada:
El dilema dels relleus a les colles de Festa Major marca la prèvia de Santa Tecla (21 de setembre de 2022)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

El carrer Illa de Cuba, a les 19h, on han continuat grups de balladors amb la Processó ja suspesa

Articles relacionats