La pluja fa la guitza als més menuts

Correfoc sobtat al passeig de la Ribera, aquesta passada matinada
- Publicitat -

Ja ho diu el refrany que “Per la tardor no feu festa major”. Un any més, i ja va gairebé va sent tradició, la pluja ha fet acte de presència a la festivitat de Santa Tecla. Tot i que el mal temps ha trigat en arribar. Fins a les 6 del matí, hora que va anunciar la Comissió per prendre una decisió, no ha començat a caure aigua del cel. Els organitzadors de la festa han anat posposant la decisió final un parell de vegades, però finalment, a les 7.30 hores, han decidit ajornar totes les sortides dels més menuts, per al pròxim diumenge 26 de setembre. Encara s’han de concretar l’hora i el lloc.

Ahir, però, el temps sí que permetre el llançament del Castell de Foc i la festa de després. Com ve sent habitual les nits de dissabte, diumenge i vigílies de festius, el passeig i les platges es van omplir de gent amb ganes de gresca i es va viure algun intent de correfoc, com podeu observar a la imatge que acompanya. Tot i l’ajornament de les matinals infantils, l’agenda de Santa Tecla continua. A les 11 hores, a la Parròquia, comença el solemne Ofici en honor a Santa Tecla. Mn. Pausas presidirà la celebració i l’ofrena la faran les Panderetes i la colla de Bastons Noies. Després, a les 13 hores hi haurà el concert vermut a les entitats: la banda, al Prado, i la cobla, al Retiro.

A la tarda, a les 18 hores, hi ha previst el pilar caminant de la Jove de Sitges per les escales de la Punta. Tot seguit, a les 19 hores els Gegants de la Vila engegaran la cercavila en honor a Santa Tecla. El recorregut començarà a l’avinguda Sofia, seguirà pel `passeig de la Ribera, per entrar al poble pel carrer Nou, Major i Ajuntament i Baluard. Aquest darrer tram estarà tancat al públic. Per acabar, les pubilles i hereus entraran la imatge de la Santa a l’Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Tot això si la pluja ho permet. De moment, sembla que ha d’amainar en les properes hores.

Notícies relacionades:
Santa Tecla llueix a les Cases Noves (21 de setembre de 2021)
Les mostres infantils protagonitzen el primer cap de setmana de Santa Tecla (20 de setembre de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats