LOADING

Type to search

Festa Major Festes

La pluja fa la guitza als més menuts

Correfoc sobtat al passeig de la Ribera, aquesta passada matinada

Ja ho diu el refrany que “Per la tardor no feu festa major”. Un any més, i ja va gairebé va sent tradició, la pluja ha fet acte de presència a la festivitat de Santa Tecla. Tot i que el mal temps ha trigat en arribar. Fins a les 6 del matí, hora que va anunciar la Comissió per prendre una decisió, no ha començat a caure aigua del cel. Els organitzadors de la festa han anat posposant la decisió final un parell de vegades, però finalment, a les 7.30 hores, han decidit ajornar totes les sortides dels més menuts, per al pròxim diumenge 26 de setembre. Encara s’han de concretar l’hora i el lloc.

Ahir, però, el temps sí que permetre el llançament del Castell de Foc i la festa de després. Com ve sent habitual les nits de dissabte, diumenge i vigílies de festius, el passeig i les platges es van omplir de gent amb ganes de gresca i es va viure algun intent de correfoc, com podeu observar a la imatge que acompanya. Tot i l’ajornament de les matinals infantils, l’agenda de Santa Tecla continua. A les 11 hores, a la Parròquia, comença el solemne Ofici en honor a Santa Tecla. Mn. Pausas presidirà la celebració i l’ofrena la faran les Panderetes i la colla de Bastons Noies. Després, a les 13 hores hi haurà el concert vermut a les entitats: la banda, al Prado, i la cobla, al Retiro.

A la tarda, a les 18 hores, hi ha previst el pilar caminant de la Jove de Sitges per les escales de la Punta. Tot seguit, a les 19 hores els Gegants de la Vila engegaran la cercavila en honor a Santa Tecla. El recorregut començarà a l’avinguda Sofia, seguirà pel `passeig de la Ribera, per entrar al poble pel carrer Nou, Major i Ajuntament i Baluard. Aquest darrer tram estarà tancat al públic. Per acabar, les pubilles i hereus entraran la imatge de la Santa a l’Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Tot això si la pluja ho permet. De moment, sembla que ha d’amainar en les properes hores.

Notícies relacionades:
Santa Tecla llueix a les Cases Noves (21 de setembre de 2021)
Les mostres infantils protagonitzen el primer cap de setmana de Santa Tecla (20 de setembre de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure