La policia intensificarà la presència a les zones d’oci

Foografia de Josep Maria Alegre del Primer de Maig, el 23 d’abril en ple confinament i amb tot tancat
- Publicitat -

Les imatges de grups de joves esbatussant-se la matinada de dissabte a diumenge en carrers del centre propers al Primer de Maig ha generat, com no podia ser d’una altra manera, indignació per part de la ciutadania. La violència desproporcionada i gratuïta que utilitzen alguns d’aquests joves i la gran quantitat de nois i noies implicats posen de manifest que Sitges té un problema amb la seguretat pública durant les nits dels caps de setmana.

Els responsables de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra també han estat analitzant les imatges. Són conscients i coneixedors del problema i estan treballant en un pla per reforçar la seva presència durant les nits del cap de setmana. Les baralles, però, van ser un cop havien tancat els bars (entre les 4 i les 6 de la matinada) i ens els carrers propers (Santa Tecla, Bassa rodona, Pou Vedre i Espalter).

Els agents de la Policia Local van arribar a realitzar fins a cinc inspeccions entre les 12 de la nit i les 2.30 hores al Primer de Maig. Els únics problemes que consten en els atestats policials efectuats d’aquestes visites són que alguns dels joves no complien les distàncies socials o no feien un ús correcte de la mascareta. Amb tot, els agents indiquen que la majoria de joves que hi havia a la zona “complien la normativa”.

Els problemes van arribar després, amb els bars ja tancats. El president de l’Associació de Bars Musicals del Carrer del Pecat, Damià Orts, ha subratllat la “diferència entre el tipus de client que ens ve a nosaltres i aquets joves, que la immensa majoria no entren als bars del carrer; venen al final de tot buscant gresca”. “Ni ens vam assabentar que va passar tot això. Ho hem vist després pels vídeos”, ha apuntat Orts. Preocupat per les repercussions negatives que pateix la imatge del carrer a causa d’aquesta violència, l’Associació reclama més controls policials i responsabilitats compartides a tots els agents institucionals, socials i econòmics per evitar episodis tristos com el de dissabte passat.

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra reforçaran els control a les zones d’oci nocturn, tot i que saben que amb un lleuger augment dels efectius tampoc es podrà frenar una tendència violenta que ha incrementat en les darreres setmanes. L’inspector de la Policia Local, Rafael Pino, ha manifestat que “el que no podem fer és posar un policia darrere de cada ciutadà, sigui pel top manta, per l’accés a les platges, a les terrasses, a l’oci nocturn… si entre tota la societat no ens marquem normes i les complim tindrem un problema”. Pino també ha apuntat que alguns dels joves implicats són menors d’edat i s’ha preguntat: “on són els pares?, per què els deixen sortir en una situació com la que estem vivint?”.

Precisament, el darrer cap de setmana la Policia Local va posar les primeres multes a gent que no portava la mascareta. Es tracta de sancions de 100 euros cadascuna, que ja han rebut quatre persones. Des que va acanar l’Estat d’Alarma, els agents de la Policia Local han efectuat 1.277 serveis, una mitjana de 61 diaris. El 68 per cent de les persones implicades en aquests serveis (alguns amb multa; altres, purament informatius) són de Sitges.

Notícia relacionada:
Batalla campal al centre de Sitges (13 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats