La Policia Local frustra una macrofesta de tres dies a Vallpineda

La casa on es va realitzar la festa
- Publicitat -

Van començar dimarts, revetlla de Sant Joan, i la intenció era continuar fins avui divendres o demà dissabte. La macrofesta organitzada en una torre de Vallpineda que opera com a habitatge turístic va durar finalment unes hores i va arribar a aplegar unes 300 persones. La Policia Local la va desactivar a primera hora del dia de Sant Joan, quan començaven a sortir alguns assistents i hi arribaven d’altres.

La festa comptava amb una detallada organització i tenia el format de rave, les festes clandestines que es van posar de moda als anys noranta i començament del nou segle, que es feien en llocs indeterminats i es caracteritzaven per la seva llarga durada. En aquest cas, els organitzadors van convocar el personal a través de whatsapp i havien previst fins a 400 assistents. Els preus d’accés figuraven entre els 25 euros (venda anticipada) i 50 (a la mateixa entrada).

La casa triada és una emblemàtica torre de Vallpineda, caracteritzada per la seva arquitectura futurista, que emula uns galàctics plats voladors de colors blau i verds. Data dels anys setanta i està situada a l’avinguda Miquel Utrillo, a la qual s’hi accedeix per l’entrada de Pacha. Els organitzadors l’havien llogat com a habitatge turístic i l’havien dotat de tota mena de serveis per acollir l’esdeveniment: equips de música, barres, neveres i WC portàtils. Hi havia també seguretat privada per evitar cap mena de conflicte entre els assistents.

La Policia Local fent controls en l’accés a la casa

La Policia Local s’hi va presentar a la matinada del dia de Sant Joan, a causa de diverses trucades rebudes per part de veïns. Un cop van accedir dins el recinte, els agents van calcular que hi havia al voltant de 300 persones, la majoria de les quals no respectaven la distància social ni duien mascaretes. Els agents van aixecar acta i quan començava a clarejar van desplegar un dispositiu per evitar l’accés de nous assistents.

L’Ajuntament formalitzarà una sanció als propietaris i estudiarà la possibilitat de returar la llicència d’ús turístic a l’habitatge. La Policia Local va realitzar 31 serveis la nit de la revetlla, 15 dels quals van ser per festes privades.

Notícies relacionades:
L’oci nocturn es reanima, però amb mesures de control (16 de juny de 2020)
Ballar assegut en una cadira (13 de juny de 2020)
La Policia Local reforçarà les visites a les zones d’oci noturn (10 de juny de 2020)
Aglomeracions nocturnes en el primer cap de setmana de fase 2 (8 de juny de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats