La Policia Local reforçarà les visites a les zones d’oci nocturn

Les dues imatges corresponen a la matinada de dissabte a diumenge passat
- Publicitat -

Les dues imatges publicades dilluns per L’Eco de Sitges, en què es veia una notable concentració de joves al carrer Primer de Maig, ha causat entre sorpresa i preocupació en diversos àmbits institucionals, policials i sanitaris. Tant és així que la Policia Local intensificarà les visites a aquest carrer durant el proper cap de setmana per garantir que es compleixen els protocols de protecció i distància social.

De fet, dissabte passat, la Policia ja es va presentar al Primer de Maig en tres ocasions en tasques de control, com les que realitza habitualment les nits del cap de setmana. Les visites dels agents van ser al voltant de les 23.30h, la 1.30h i les 2.30h. Les imatges es van prendre entre la primera i la segona visita. En els informes policials no s’aprecia cap situació forma de la normalitat.

De cara a aquest proper cap de setmana, els agents tenen previst efectuar més visites, però sempre que l’agenda els hi ho permeti. A Sitges, un cap de setmana a la nit només hi ha tres patrulles per cobrir tot el terme municipal, des dels Colls fins les Botigues. L’Ajuntament també té previst demanar als responsables dels locals d’oci nocturn que col·laborin en les tasques de persuassió als seus clients per a que mantinguin les distàncies. “El que no podem és posar un policia darrere de cada persona o en cada establiment; per això és important que tothom prengui responsabilitat de les normes actuals, que estableixen distàncies i limitació de grups”.

Les imatges van ser fetes la matinada de dissabte a diumenge al voltant de dos quarts d’1 i s’hi veu un notable volum de gent al carrer, just davant dels bars, que encara són tancats. L’elevat nombre de gent que hi apareix i el fet que, llevat d’un cas, no es vegi cap mascaret protectora van fer dubtar alguns lectors que les imatges corresponguessin a dissabte. Hi ha dos elements, però, que certifiquen la seva veracitat: en la fotografia realitzada des de la Ribera es veu que una noia (a l’esquerra de la imatge, vestida de negra) porta una mascareta blava al colze. I en la realitzada des de la plaça de la Indústria s’aprecien unes taules en el sector de l’esquerra del carrer, quan fa anys que no hi ha cap bar musical en aquest tram; es tracta de les taules del bar del davant, que han aprofitat el decret de l’Ajuntament d’ampliació d’ocupació de via pública.

Els interiors dels bars musicals, així com discoteques, podran obrir amb l’accés a la fase 3, que a Sitges està prevista, inicialment, per al 22 de juny. L’obertura hauria de descongestionar la presència massiva al carrer, si bé és cert que amb el permís de moviment entre territoris també es registrarà una afluència major.

Notícia relacionada:
Aglomeracions nocturnes en el primer cap de setmana de fase 2 (8 de juny de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

Articles relacionats