LOADING

Type to search

Actualitat Festes

La Processó de les Barques centra la festivitat del Carme

Aquest divendres, 16 de juliol, Sitges tornarà a rememorar el seu llegat mariner amb la celebració de la festivitat Mare de Déu del Carme. Com és habitual, la jornada començarà amb l’Ofici en honor a la patrona de la mar i Confraria de Pescadors, a les 11 hores a la Parròquia, i l’acte central de la diada, es durà a terme al vespre amb la tradicional Processó de les Barques.

Com cada any, a partir de les 20 hores la corrua d’embarcacions, encapçalada per la barca que porta la imatge de la Mare de Déu, recorreran el litoral sitgetà, amb el llançament de coets, des del Port d’Aiguadolç, fins a l’alçada de Terramar, per tornar novament al port, sempre i quan l’estat de la mar ho permeti.

Enguany, i de la mateixa manera que va succeir l’any passat a causa de la pandèmia, tampoc hi haurà la tradicional cantada d’havaneres al port que servia per cloure la festivitat, un cop finalitzada una processó que per segon any s’haurà de fer mantenint les mesures sanitàries actuals i amb un control de l’aforament de les embarcacions.

Prèviament, dijous 15 a la tarda, un taller familiar organitzat conjuntament pels Museus de Sitges i la Confraria de Pescadors, divulgarà sobre el passat i present mariner de la vila, a través de les obres que pengen al Museu de Maricel, per acabar pescant les espècies més valorades de la costa.

Notícies relacionades:
La Verge del Carme tornarà a sortir en Processó (9 de juliol de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure