LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La prova de l’oci nocturn de Sitges tindrà caràcter d’assaig clínic

El Primer de Maig, vist des de la Ribera

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha confirmat avui la celebració de la prova de l’oci nocturn en cinc bars musicals del Dos de Maig. Ho ha fet durant una entrevista de Jordi Basté a RAC1 l’endemà que una altra associació que agrupa establiments d’oci nocturn hagi anunciat una prova similar per al dia 22 a diferents sales i discoteques de Barcelona, que no té a hores d’ara, però, confirmació científica.

Els equips tècnics de Salut, d’Interior i de l’Ajuntament estan enllestint el format de la prova que es farà a Sitges, en la qual està previst que hi puguin participar més de 400 assistents, repartits en cinc bars musicals. Tots els participants s’hauran fet abans tests d’antígens, que seran finançats per l’Ajuntament de Sitges, i seran controlats pels equips sanitaris de Salut. Els detalls de la prova –que es farà en les properes setmanes– es donaran a conèixer la setmana vinent en un acte en el qual està previst que hi participin l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i el secretari general de Salut, Marc Ramentol.

La Generalitat ha atorgat a la prova de Sitges la condició de caràcter clínic, un fet que li permet adquirir seguiment científic. Això ha suposat que el procés de confirmació i de preparació sigui més lent, ja que requereix més passos previs i l’elaboració de diferents estudis.

La prova està promoguda pel mateix Ajuntament, junt amb l’Associació de Bars Musicals del Carrer del Pecat, el Gremi d’Hostaleria, Pimec i Fecalón (una de les dues patronats catalanes que agrupen els locals d’oci nocturn). Per a aquests establiments, la realització de la prova té una importància crucial amb la que volen demostrar que “l’oci nocturn és segur”. Ahir mateix, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va apuntar que no hi ha data prevista per a l’obertura de l’oci nocturn, a diferència d’altres àmbits de l’hostaleria, el comerç o els esdeveniments.

Notícies relacionades:
La Generalitat busca una base científica per a la prova de l’oci nocturn (21 d’abril de 2021)
La Generalitat estudia la prova de l’oci nocturn (13 d’abril de 2021)
Cinc bars musicals del Dos de Maig faran una prova inèdita per obrir en temps de Covid (1 d’abril del 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure