La recol·lecció no autoritzada de llentiscle, una de les hipòtesis del foc

L’incendi de Can Pere de la Plana crema un total de 20 hectàrees de Parc del Garraf

- Publicitat -

L’incendi que va començar el divendres passat al vespre en una zona boscosa del Parc del Garraf, prop de la urbanització Can Pere de la Plana, ja està sota control. Des del cos de Bombers asseguren que entre aquest dijous i divendres ja l’hauran donat per extingit, tot i que, de moment, durant el dia, algunes dotacions continuen controlant el perímetre perquè no hi hagi punts calents que puguin tornar-se a revifar.

Una de les causes que estan investigant els Agents Rurals –tot i que encara no es descarta res– és que aquest incendi fos causat, de manera accidental, per l’activitat no autoritzada de recol·lecció de llentiscle. Aquesta és una planta que s’utilitza per a ornamentació i, des de fa anys, als boscos propers a l’Àrea Metropolitana, com el Parc del Garraf, s’han detectat grups de persones que en recullen per posar-la a la venda de manera no regulada.

Els detalls sobre aquesta pràctica fraudulenta, a la versió en paper de L’Eco, que trobareu als punts de venda habituals. També podeu llegir la versió en PDF a través de la plataforma digital iQuiosc.

Articles relacionats