LOADING

Type to search

Sin categoría

La reivindicació del pessebrisme

Les exposicions de pessebres de Sitges i Ribes s’obren aquest cap de setmana

Detall del diorama d’Arcadi Amorós, de l’any 2020. (Albert Soler)

Sitges i Ribes tenen una llarga tradició pessebrista que es fa més que evident quan arriben aquestes dates. Dues entitats com el Grup Pessebrista de Sitges o l’Agrupació Pessebrista de Ribes, estretament vinculada als Xulius, s’encarreguen anualment de rei- vindicar aquest art a través de les activitats que organitzen.

A Sitges, aquest dissabte obrirà al públic la 32a exposició de pessebres, que es podrà visitar al Palau del Rei Moro, i que compta amb catorze diorames fets pels diferents membres de l’entitat. Com també és habitual, l’activitat de l’entitat es complementa amb el concurs de pessebres, que per segon any adopta un format virtual. D’aquesta manera el jurat no anirà casa per casa per avaluar els pessebres, com s’havia fet fins abans de la pandèmia, sinó que seran els participants qui enviaran les imatges de les seves creacions per a ser avaluades.

Els detalls de l’exposició de Ribes, junt amb la conferència del Grup d’Estudis Sitgetans sobre repensar el pessebrisme, a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar la versió en paper als punts de venda habituals i la versió en PDF a la plataforma virtual iQuiosc.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure