La represa torna l’activitat a les residències

Activitat de jardinera a la residència Sitges Park, aquesta setmana
- Publicitat -

La gent gran de les residències de Sitges i Ribes ha començat a sortir, seguint les pautes marcades per la Generalitat i aplicant estrictes mesures de protecció i seguiment. Les sortides van en doble direcció: a casa dels familiars i, per als qui són autònoms, fora del centre diàriament.

El passat dilluns la Generalitat va aprovar el nou pla específic per a la represa de l’activitat a les residències. Es tracta d’un estricte protocol per a reduir al màxim el risc d’un possible rebrot i habilitar espais i recursos per a possible aïllaments individualitzats. El protocol és revisable si es produeixen brots en les àrees geogràfiques de cada residència. Les noves mesures fixen els nous requisits per a les visites familiars i dels residents autònoms.

L’hospital de Sant Joan Baptista i la residència Sitges Park han estat aquesta setmana estudiant i enllestint els preparatius per activar les sortides i les noves visites i garantir la mobilitat dels residents. Els nous protocols s’han començat a aplicar i en tots dos casos treuen profit dels espais exteriors que disposen, ja que els aporten més possibilitats per implantar els contactes amb els familiars.

Entre les mesures noves figura que qualsevol nova entrada a les residències (sigui per nou ingrés o bé, el retorn al centre) requereix la realització d’una prova PCR entre 24 i 48 hores de l’accés. Els centres estan calculant els costos, tant en recursos materials com humans, que impliquen aquestes mesures. Els ingressos nous també van acompanyats d’aïllaments per raons de protecció.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un ampli reportatge sobre les mesures que estan implantant les residències i com els afecta al seu funcionament. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats