LOADING

Type to search

Actualitat

La revisió de les construccions, l’IBI i les platges, a L’Eco

La revisió que efectuarà la Generalitat sobre les previsions urbanístiques de Sitges i Sant Pere de Ribes; l’augment de l’IBI (malgrat la congelació municipal), els interrogants sobre la propera explotació del servei de platges, el creixement del moviment econòmic a la vila, la valoració de Santa Tecla i el torneig internacional de golf protagonitzen l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana.

Les conseqüències del nou Pla Director d’Urbanisme de la Generalitat en l’àmbit de Sitges i Sant Pere de Ribes són analitzades a L’Eco d’aquesta setmana. Detallem quines són les àrees previstes que seran revisades i en què consisteix aquesta mesura, que afecta 41 municipis de la costa.

L’actualitat de les platges queda reflectida en dos elements: d’una banda, recollim la valoració i les sensacions dels concessionaris dels serveis a les platges després que aquests dies finalitzi el seu contracte i els interrogants que s’obren a partir d’ara. I d’una altra, publiquem les conclusions d’un estudi de la Generalitat, que detalla que les platges del municipi han perdut 8,6 metres en dotze anys.

L’actualitat local també passa per l’IBI, que pujarà aquest any, malgrat que l’Ajuntament ha congelat el tipus de gravamen. També us expliquem que la despesa efectuada a Sitges l’agost passat va incrementar un 53 per respecte el mateix mes de l’any passat, que els empresaris del territori demanen espais per a mantenir l’activitat econòmica, que l’Ajuntament s’oposa a la instal·lació de pantalles acústiques a la via del tren i la valoració de Guanyem Sitges sobre l’equador de la legislatura.

La valoració positiva de Santa Tecla i la continuïtat de la Comissió també centren l’atenció a les nostres pàgines. També parlem de l’aposta del territori per la gastronomia sostenible, de la reconstrucció de diversos marges de pedra seca, de les caminades de tardor del GER i de l’augment d’alumnes a l’Escola de Música. També publiquem un ampli i documentat reportatge d’Irene Estévez sobre la conversió de Mas Solers en hospital durant la Guerra Civil. Aquesta setmana entrevistem el realitzador televisiu Facundo Beraudi i l’actriu Claudia Trujillo. El relat de Malvasia de Lletres és de Nacho Zubizarreta. Aquesta setmana publiquem una nova sessió del Racó del psicòleg.

La secció L’Eco in English se centra en el subministrament de la tercera dosi de la vacuna, la mort d’un home de 62 anys a la platja de la Barra i la campanya municipal per impulsa la compra en el comerç local.

La informació cultural passa pel nou festival queer, l’arribada a Sitges de la gira de Ramon Mirabet, el documental del ribetà Kalilu Jammeh, els llibres del músic Justo Conde i del professor Andreu Bosch i la celebració del Monocicle a Sitges.

L’actualitat esportiva posa el focus en el Mediterranean Ladies Open, que se celebra aquest cap de setmana al Golf Terramar, en el Mundial d’escacs femení, el debut a la Lliga de la UE Sitges, l’arrencada de l’Hàndbol femení de Ribes, el títol del Club de Tennis Ribes i l’èxit del sitgetà Loren Reixach a la cursa més llarga del món.

La informació de Ribes s’atura a la pròrroga de la cessió de l’ermita de Sant Pau, les queixes dels veïns de les Torres, la caldera de biomassa que s’instal·larà a les Roquetes, el suport a l’Autòdrom per part de Pimec i la campanya pel porta a porta de Fem Poble, entre d’altres notícies.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Javi Avendaño, Núria Bartés, Andreu Castro, Irene Estévez, Xavi García, Anna López, Mimar Marcos, Ivan Martínez, David McLean, Xavier Miret i Mestre, Bàrbara Muntané, Román Pérez, Cèlia Sánchez-Mústich i Gabriela Schellekens, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són de Montserrat Esquerda (Sitges) i Lali Miret (Ribes). L’apunt és de Jordi Abellán.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a l’iQuiosc
Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure