LOADING

Type to search

Actualitat

La riera de Ribes recupera espècies pròpies

Feines de naturalització a l’espai, aquests darrers dies

La naturalització de l’últim tram de la riera de Ribes continua avançant i darrerament s’està treballant en la preparació de l’espai per plantar-hi noves espècies pròpies del territori. L’objectiu municipal és dotar-se d’una ribera el més de natural possible i sostenible dins l’entorn mediambiental. Les actuacions que s’han fet aquests darrers dies han deixat un espai de llera d’uns quatre metres sense vegetació,  i també s’ha replantat, llaurat i sembrat, amb la intenció de crear una combinació entre arbustos i arbres que evitin l’erosió del terreny i s’integrin a l’entorn.

En tot l’espai treballat, s’hi han introduït 1.570 plantes, per restaurar la vegetació autòctona que havia estat desplaçada per la colonització d’espècies no pròpies de la zona. Les actuacions també han deixat un espai de llera d’uns quatre metres sense vegetació,i també s’ha replantat, llaurat i sembrat, amb la intenció de crear una combinació entre arbustos i arbres que evitin l’erosió del terreny i s’integrin a l’entorn. 

A finals de novembre, l’Ajuntament va començar les feines de naturalització retirant els canyissars de canya americana –comportaven diversos problemes mediambientals– que hi havia i que sumaven un total de gairebé 6.500 metres, amb  l’objectiu de substituir l’espècie invasora per espècies autòctones. 

A L’Eco d’aquesta setmana hi trobaràs tota la informació ampliada, a més d’altres actuacions que Biodiversitat ha dut a terme aquests darrers dies. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure