LOADING

Type to search

Actualitat

La salut mental dels joves, l’obertura de la temporada i els crims en la història local, a L’Eco

L’Eco d’aquesta setmana entra en una de les conseqüències amagades de la pandèmia: la salut mental. També tractem l’obertura de la temporada d’estiu, el lent procés de vacunació, l’ampliació pressupostària de l’Ajuntament per dedicar a aspectes socials i els reptes de la reforma de Sant Camil, entre d’altres temes. També publiquem un ampli reportatge que recorre alguns dels episodis més foscos de la crònica negra del Sitges de les últimes dècades.

L’augment en un 27 per cent de les temptatives de suïcidi entre els joves i l’elevada quantitat que reben suport per trastorns alimentaris són dues de les cares poc conegudes dels efectes de la Covid en la salut mental. Ho tractem en un ampli reportatge, on també abordem els treball que realitza el grup Locomotora 21 sobre les conseqüències emocionals de la pandèmia. A les nostres pàgines també tractem l’estabilització dels indicadors epidemiològics, que situen el Garraf com la segona comarca catalana amb els nivells més baixos del virus, però també la lenta velocitat de la vacunació.

L’obertura de la temporada d’estiu i les previsions d’ocupació amb els quals treballa el sector per als propers mesos també són tractats àmpliament a les nostres pàgines. L’actualitat local també passa per l’ampliació en 20 milions d’euros del pressupost municipal per a actuacions socials, la represa de l’activitat al Casal de la Gent Gran de Joan Maragall, el trist final del serval que es va escapar d’una casa de Quint Mar o les obres de la nova rotonda de la Bòbila i de la sortida de l’autopista, entre d’altres temes.

La crònica negra de Sitges amb assassinats que van commocionar la vila són tractats en un ampli reportatge de Pedro Palacios. Els reptes del Centre d’Interpretació de la Malvasia en el seu segon aniversari són motiu d’un reportatge i també abordem el Congrés de Màrqueting Gastronòmic i la potenciació de la cuina marinera per part de Node Garraf. En aquest número publiquem un especial sobre el polígon industrial i comercial de Mas Alba. Les entrevistes d’aquesta setmana són al modista Joan Roca i a les professores d’arts marcials Carmen Vila i Noèlia Márquez. El relat de Malvasia de Lletres és de Sílvia Gascón.

La informació de Ribes s’atura en el pla municipal per reformar i ampliar l’Hospital de Sant Camil. En aquest article també abordem els conflictes laborals al centre. També tractem que Sant Pere de Ribes s’adhereix a la marca turística Costa Barcelona de la Diputació, la revisió del carril bici, la mort d’un ciclista i una detenció per masclisme i venda de droga.

La informació de Cultura està centrada en la descoberta d’uns poemes inèdits de Trinitat Catasús, els 10 anys de la Fundació Stämpfli, l’exposició d’Angélica Rodríguez i l’arribada del Cicle Gaudí al Prado. A Esports ens centrem en la nova junta del Club Nàutic, les prèvies del Sitges B, la Penya Jove i el Ribes, el debut d’Àlex Cubedo amb el Vilanova, l’arribada de Raquel García a la màxima categoria estatal del rugbi i les propostes de gimnàstica per a la gent gran.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Javi Avendaño, Laura Cosialls, Carola Fernández, Ferran Martínez, Ivan Martínez, Marisa Mena, Xavier Miret i Mestre, Pedro Palacios, Aleix Ramírez, Martí Sistané, Ana Soto i Marta Torrijos, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, Manel Pérez, Núria Pozo i Alba Vigó. Les contres són d’Alba López (Sitges) i Josep Rius (Ribes). L’apunt és de Blanca Benítez.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure