LOADING

Type to search

Actualitat

La Setmana Santa deixa els primers símptomes de recuperació de l’economia local

El Primer de Maig, dijous passat

Ha estat una bona Setmana Santa, fins i tot, per damunt de les expectatives. Hi coincideixen els representants dels gents socioeconòmics locals, que confirmen el que la gent ha pogut veure simplement sortint al carrer: Sitges s’ha omplert com feia temps que no passava.

Els hotels han tingut plens al voltant del 90 per cent en els quatre dies festius i en algun cas van haver de col·locar el cartell de “Complet”. Es tracta d’una dinàmica que no es veia des de fa un any i mig. Tot i que els preus no han estat els habituals d’altres anys (la Setmana Santa sempre és temporada alta), l’elevada demanda ha permès als hotelers poder incrementar finalment les tarifes inicials, que eren baixes.

Però el sector que més ha treballat ha estat el de la restauració. La major part d’establiments locals han omplert tots els migdies dels quatre dies festius. I en alguns casos també la resta de dies. Des que es va obrir el perímetre comarcal (el 15 de març), els restaurants de Sitges han experimentat un important augment pronunciat de visitants, tant que el cap de setmana resulta difícil anar a dinar al centre del poble si abans no s’ha fet reserva.

La major part d’establiments han seguit les mesures de prevenció sanitària, si bé n’hi va haver alguns que van acabar sent sancionats per superar els aforaments o els horaris de tancament. El mateix regidor de Turisme, Luismi García, ha felicitat als restaurants per seguir les normatives sanitàries.

També els comerciants han fet un bon balanç de la Setmana Santa. A l’associació Sitges Comerç han calculat que el nivell de vendes s’ha situat només lleugerament per sota de la Setmana Santa del 2019. Per la seva part, els concessionaris de les platges encara no han iniciat la temporada (està previst que ho facin a començament de maig), però alguns d’ells van portar hamaques per poder començar a treballar, encara que les guinguetes no les instal·lin fins d’aquí unes setmanes.

La principal preocupació entre els responsables de els associacions econòmiques és que es mantingui l’obertura del 15 de març i que, per tant, els indicadors epidemiològics no es compliquin. “Estem en una situació de calma tensa”, ha manifestat el president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber. “Si, de moment, en les properes setmanes, es pot continuar treballant així els caps de setmana ja és un important pas, després dels durs mesos anteriors”, ha afegit.

Notícies relacionades:
Vuit establiments reben denúncies per incompliment de les mesures preventives (4 d’abril de 2021)
Ple de gent com un dia de Festa Major (3 d’abril de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure