LOADING

Type to search

Actualitat

La Setmana Santa recupera els actes tradicionals

Benedicció dels rams, palmes i palmons, Diumenge de Rams de 2019

Aquest 2022, si res no ho espatlla, es preveu com l’any de la recuperació de les festes i festivitats del calendari local de la vila. Si el Carnaval es va poder celebrar amb gairebé total normalitat, a la recta final de la Quaresma arriba la Setmana Santa, que enguany també recuperarà els principals actes. Dins del calendari tradicional, la celebració de la Setmana Santa i la Pasqua, han estat les més perjudicades en aquests dos anys de pandèmia. L’any 2020 es van suspendre tota l’activitat, moment que tota la població estava confinada, i l’any passat només es van poder dur a terme algunes celebracions litúrgiques, en alguns casos adaptades, i amb l’aforament molt reduït.

Però aquest any, tornaran els principals actes litúrgics, oberts a tota la ciutadania, començant per Diumenge de Rams, on la plaça de l’Ajuntament i la plaça Mossèn Batlle, al Poble Sec, acollirà la tradicional benedicció dels rams, palmes i palmons, un acte que no es feia des de l’any 2019. També es recuperarà l’exposició dels passos de Setmana Santa, destacant que aquest primer cap de setmana es podrà veure el pas de la Mare de Déu dels Dolors a l’ermita de Sant Sebastià, i Dijous i Divendres Sant serà el torn de la resta. I la Processó de Divendres Sant tornarà a ser l’acte més multitudinari, on els passos acompanyats de les diferents confraries faran el recorregut habitual a partir de les deu de la nit.

Dissabte de Glòria a la nit i Dilluns de Pasqua durant tot el dia, serà el torn de les Caramelles, que tornaran novament al carrer tres anys després, deixant enrere el format virtual. A l’edició en paper d’aquesta setmana hi apareix tot el calendari d’actes. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure