LOADING

Type to search

Actualitat

La seu històrica de ‘L’Eco de Sitges’ s’incorpora a la ruta de La Memòria de les Cases

El projecte de l’Ajuntament recupera el passat menys conegut d’habitatges singulars de la vila

Façana històrica de L’Eco de Sitges, al carrer Bonaire

Carrer Bonaire, número 6. Aquesta va ser, des de 1929 a 2017, la casa de L’Eco de Sitges. I ara s’ha sumat, junt amb deu habitatges més, a la tercera ruta de La Memòria de les Cases, el projecte impulsat per l’Ajuntament de Sitges per a donar visibilitat a edificis de la vila amb un passat singular.

Aquesta tercera fase de la iniciativa ha posat especial interès en les dones. Entre altres, s’han catalogat els habitatges on van viure Carme Montornès, Teresa Ferrer i María de la Luz Uribe. També es recullen la casa d’estiueig de la família de Carles Soldevila, la casa de Joan Roig i les dels els seus fills Emerencià i Josep o les de Joaquim de Miró, Miquel Utrillo o Josep Maria Rondissoni.

El projecte La Memòria de les Cases va néixer ara fa un any i mig amb la voluntat de fer visible la història més desconeguda dels carrers de la vila. Unes plaques homenatgen personatges il·lustres vinculats a la realitat local I incorporen un codi QR que ofereix informació i material fotogràfic sobre cadascun d’ells. La informació es complementa a través de la pàgina web de l’Ajuntament, on es troba la història biogràfica ampliada amb textos i imatges.