La sisena onada, la projecció de la Malvasia i els ciberatacs, a L’Eco

- Publicitat -

L’abast de la sisena onada i el fort impacte a nivell local, l’expansió de la Malvasia de Sitges, els balcons de l’Hotel MiM, els atacs cibernètics a l’Ajuntament, els sorolls de la pista coberta de Ribes, els Pastorets i la capitalitat local en el món dels escacs centren l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana. Hi trobareu també un nou número del butlletí del Grup d’Estudis Sitgetans i diverses promocions, com descomptes en Malvasia de Sitges i sortejos del llibre 50 anys de colles castelleres sitgetanes.

El creixement del virus a Sitges i a Sant Pere de Ribes, amb dades que doblen la mitjana catalana, són abordats a L’Eco d’aquesta setmana. Exposem les dades que posen en context l’avanç del virus i com s’està vivint al CAP l’augment de proves i de vacunes de les últimes setmanes.

La Malvasia de Sitges també atrau la nostra atenció i per partida doble: per una banda, expliquem que més de trenta cellers de tot Catalunya estan elaborant actualment Malvasia de Sitges (els detallem en el mapa) i, per una altra, Xavier Miret publica un reportatge sobre l’etiqueta més antiga d’un vi a Catalunya, que correspon a una Malvasia de Sitges del 1811.

L’impacte del cibercrim a Sitges, la sentència que demana l’enderroc dels balcons de l’Hotel MiM, la caiguda d’un tros de cornisa d’un edifici a Artur Carbonell i l’obertura d’un servei d’atenció a l’habitatge a l’Ateneu són altres de les notícies locals.

També podem l’atenció en els Pastorets, els guanyadors del Tapa a tapa, la celebració de les Jornades dels Drets Humans i la recollida d’aliments de l’Escola Pia. Les entrevistes d’aquesta setmana són a l’il·lustrador Guillem Moner i a la presidenta de l’Associació contra el Càncer a Sitges, Fina Fontanet. El relat de Malvasia de Lletres és de Xavier Lahoz.

Les pàgines de L’Eco in English posen el focus en l’impacte de la Covid i en les destrosses –i, posterior arranjament– de l’arbre de Nadal del Cap de la Vila.

La informació de Ribes se centra en els sorolls provocat per la pista coberta i la mobilització dels veïns, de les iniciatives de les entitats socials locals, la demanada de l’alcaldessa de 20 places de centre de dia i el premi a la campanya de l’Estat d’Alarma.

La informació cultural passa per l’exposició de Nadal del Cercle Artístic, la finalització de la mostra de La Cubana, el nou llibre d’August Bover i el nou espectacle de flamenc a les Roquetes.

La informació esportiva posa l’atenció en la tradició escaquista de Sitges, amb motiu del campionat internacional del Sunway, que atrau 400 jugadors internacionals. També parlem d’Erik Roqueta, Aitana Bonmatí, del Taekwondo Sport Ribes, dels compromisos del Sitges i del derbi entre el Ribes i la Penya Jove.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Pere Badia, Alejandro Cabezas, Anton Ferret, Pere Izquierdo, Pepi Martínez Font, David McLean, Xavier Miret, Xavi Ripoll, Isidre Roset, Joan Rosquellas, Gabriela Schellekens, Judit Suárez i Martí Sistané, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són de Jordi Castañeda (Sitges) i Amàlia Huete (Ribes) i l’apunt, de Jordi Abellán.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats