La Sitges Rock Trail espera prop de 450 corredors

La prova tindrà un doble recorregut de 12,5 i 25 quilòmetres amb sortida i arribada al arc del Rocar

La Sitges Rock Trail de l’any passat al seu pas pel puig d’en Pacurri. Fotografia: Centre Excursionista Sitges.
- Publicitat -

El dissabte 25 de març arriba la setena edició de la Sitges Rock Trail que organitza el Centre Excursionista de Sitges. La prova té un doble recorregut de 12,5 i 25 quilòmetres per camins i senders del Massís del Garraf, amb sortida i arribada al Parc del Rocar. En total s’hi ha inscrit prop de 450 persones, de les quals el 27 per cent són dones, disposats a gaudir de córrer per un entorn feréstec en un esdeveniment esportiu que busca donar valor a l’entorn natural de Sitges. La prova de 12,5 quilòmetres, anomenada Sitges Speed Trail es va omplir amb relativa facilitat i tindrà un desnivell positiu acumulat de 450 metres, mentre que la prova llarga, de 25 quilòmetres, comptarà amb 1.000 metres de desnivell positiu acumulats. Per la prova llarga han quedat algunes places vacants.

La sortida està prevista a les 9 hores del matí des de l’esplanada de davant l’Espai Jove, que serà el centre neuràlgic de la cursa. La sortida provocarà el tall del tram superior del Camí de la Fita i el carrer Josep Soler i Tasis fins el polígon de les Pruelles. Els dos recorreguts són molt més tècnics i entretinguts que els de les edicions precedents, i tindran una sortida simultània i un breu tram de recorregut compartit, diferent de les edicions interiors. Així, la Sitges Speed Trail pujarà cap a la cova de Sant Llorenç, un recorregut inèdit, per fer un recorregut que acabarà baixant per la Serra del Gegant, mentre que la Rock Trail anirà en sentit contrari, per mas Alba i la Serra del Gegant, d’allà cap als Masets i Jafre, cap al puig de Mata-rodona, que amb 407 metres és el punt més alt del recorregut, per anar tornant cap a Sitges.

L’organització ha previst premis pels primers corredors de cada cursa que tindran lloc a les 11.30 per la Sitges Speed Trail i a les 13h per la Sitges Rock Trail, i un dinar de germanor final pels voluntaris. Els dorsals s’entregaran al mateix Espai Jove, el divendres 24 de 17 a 20h, i el mateix dissabte 25 de 7 a 8h, i el servei de dutxes se situa al poliesportiu Pins Vens. Al parc del Rocar també hi haurà un espai d’animació.

La cursa compta amb un centenar de voluntaris de diverses entitats i particulars, i també hi col·laboren diversos establiments i empreses de Sitges, que també té el suport de l’Ajuntament de Sitges i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Articles relacionats