LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La situació de les residències i l’estat actual de la crisi del coronavirus a Sitges i a Ribes, a L’Eco

L’Eco de Setmana Santa arriba un dia abans a la seva cita amb els lectors. I ho fa, com en les darreres setmanes, amb una àmplia cobertura sobre el drama del coronavirus a Sitges i a Ribes. L’impacte que la crisi està tenint en les residències locals de gent gran té un protagonisme destacat en les nostres pàgines: d’una banda, exposant els resultats de les proves dutes a terme entre usuaris i personal dels quatre centres; d’una altra, explicant les mesures que hi estan aplicant; i, per últim, narrant com és el dia a dia d’una professional en unes d’aquestes instal·lacions.

A més, a L’Eco us expliquem de quina manera està afectant la crisi de la Covid-19 a Sitges a Ribes, tant des d’un punt de vista humà, com econòmic, cultural, esportiu i social. Hi publiquem un reportatge de dues persones de Sitges que han passat la malaltia i se n’han sortit, quines són les iniciatives que s’estan duent a terme en l’àmbit social, com és la feina de la Policia Local per neutralitzar els incompliments i quina és la reacció dels botiguers davant la decisió del 71 per cent dels propietaris de locals de no baixar el lloguer, tot i tenir els negocis tancats.

Aquesta setmana tornem a donar veu a professionals que planten cara al virus; en aquest cas, una metgessa (Herminia Palacín), un bomber (Jordi Rius) i un escombriaire (Bernardo Sánchez). També tornem a viatjar a l’exterior per conèixer les experiències de sitgetans i ribetans passant la Covid-19 en altres punts del planeta. En aquesta ocasió, són els casos de Marta Villar (Xile), Kalilu Jammeh (Gàmbia), Montse Forgas (Irlanda), Arnaud Olivé (Andorra) i Ivan Delgado (Indonèsia).

Entre les firmes d’opinió d’aquesta edició comptem amb els articles de Dani Alba, Xavier Duran, Joan E. Rodés, Ferran Martínez Sancho, Albert Sáez, Xavier Salmerón, a més de les firmes habituals. Les contres són de Xavier Gimeno (Sitges) i Teresa Tort (Ribes). També hi trobareu un article sobre com serà una Setmana Santa diferent, un relat apocalíptic i els consells alimentaris d’Alba Vigó, d’ortodòncia (Balust) i animals de companyia (Sala Gorón), a més de la llista de parades del mercat municipal, amb els seus respectius telèfons.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals que continuen oberts, que són la majoria on distribuïm el setmanari: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.