La situació de sequera obliga a limitar l’ús d’aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua fixa un consum màxim de 230 litres al dia per habitant

Una zona enjardinada de la Plana. (Alejandro Sacristán)
- Publicitat -

Catalunya va declarar, el passat mes de febrer, la Fase d’Excepcionalitat per Sequera a Barcelona i la seva àrea metropolitana. L’escassetat d’aigua que s’acumula ja des de fa massa temps ha provocat que les reserves es trobin per sota del 30%. Concretament, al voltant del 28%. La situació ha obligat l’Agència Catalana de l’Aigua a limitar el consum d’aigua a 6 milions d’habitants de 224 municipis i 15 comarques d’arreu del país, entre els quals es troben els de Sitges i Sant Pere de Ribes, dues poblacions que depenen de l’eix Ter-Llobregat i, per tant, que es troben en situació d’excepcionalitat.

Aquest fet, a més de limitar l’ús d’aigua als habitatges particulars per a accions quotidianes del dia a dia, també implica restriccions a l’hora d’omplir piscines, de fer tasques agrícoles, industrials o lúdiques o de regar zones verdes públiques i privades. En concret, s’ha establert una reducció de la dotació d’aigua mitjana de 230 litres per habitant i dia.

L’impacte d’aquesta situació a Sitges, a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar-lo en format paper als punts de venda habituals (quioscos, estancs i supermercats) i també en format PDF a la plataforma digital iQuiosc.cat.

Articles relacionats