LOADING

Type to search

Actualitat

La sorra de les platges, el Tapa a tapa i l’any de pandèmia, a L’Eco

L’Eco d’aquesta setmana presta una atenció especial a l’any de convivència forçada amb el coronavirus. També abordem els nous escenaris derivats de la polèmica de la sorra de les platges, la reactivació per a la restauració local de la mà del Tapa a tapa, l’augment de rodatges publicitaris, el nou pla per dignificar el Racó de la Calma i la relació de Jacinto Benavente amb Sitges, entre d’altres temes.

Ara fa un any, la pandèmia va esclatar de ple a les nostres vides i amb aquest motiu fem un ampli balanç del què ha suposat, especialment des d’una òptica sanitària i humana, però també econòmica. Publiquem les dades dels casos positius, tant per mesos com totals, així com les defuncions, l’impacte a Sant Camil, entre d’altres xifres. I també recollim testimonis de gent que ha patit la malaltia directament o a través d’un familiar, així com de professionals que estan en contacte directe amb el virus. Al mateix temps, també analitzem el lleuger repunt de dades dels últims dies a Sitges i a Ribes i recollim les opinions dels regidors de Salut de Sitges (David Martínez, abans, i Eli Pérez, ara) i de Sant Pere de Ribes (Antònia Pulido).

L’actualitat local passa, una altra setmana, pel debat de la draga. Exposem la possible solució i de portar sorra a les platges a través dels excedents de les bocanes dels ports. També analitzem l’impacte polític de la polèmica. A les pàgines de Crònica Local també tractem el pla de dignificació del Racó de la Calma, la naturalització de parterres al parc dels Garrofers i els Jardins de Terramar, la convocatòria de protesta dels comerciants i l’excursió que alumnes de l’escola Miquel Utrillo al litoral local, entre d’altres temes.

La resta de l’actualitat local s’atura al Tapa a tapa, la nova i esperada edició d’aquesta cita gastronòmica, que va començar ahir. Parlem de com aquesta campanya ha estat un element de reactivació de la restauració local, des que va començar ara fa deu anys. També exposem el repunt dels rodatges publicitaris i cinematogràfic a Sitges i al Penedès i la campanya de promoció de la cuina de proximitat per part de Node Garraf, entre d’altres temes. Un ampli reportatge de Montserrat Esquerda explica la relació que el dramaturg Jacinto Benavente va tenir amb Sitges. Les entrevistes d’aquesta setmana són a Marta Estrada i a Paula del Río i també publiquem un nou capítol de les papallones de Sitges.

Les pàgines de Cultura s’aturen en el nou poemari de David Jou, el programa cultural dels Xulius, les exposicions de Montse Marcel i Matías Krahn, les trobades literàries de la Lluna Negra i el concert del Parroquial. A Esports tractem que els clubs de futbol locals i del Penedès es desmarquen del nou format de la Segona Regional, dels èxits de les gimnastes sitgetanes i del nedador del CNS Sitges Mark Kramskoy, de l’alta participació del pàdel a les pistes de la piscina i de la cursa per tot el Garraf de vuit atletes de la comarca.

A més de les firmes dels regidors de Salut locals, a L’Eco d’aquesta setmana comptem amb les firmes d’Anna Barrachina, Xavier Duran, Sali Esparducer, Montserrat Esquerda, Carola Fernández, Pep Moliné, Ful Navalón, Josep Orriols, Toni Segarra i Ignasi Viladevall, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, Manel Pérez, Núria Pozo i Alba Vigó. Les contres són d’Anton Ferret i L’apunt de Blanca Benítez.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure