LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La sorra sobrant dels ports obre una solució per a les platges

La petita draga del Port de Sitges

Els ports de Sitges poden esdevenir una solució per al problema de la sorra a Sitges. Aquestes instal·lacions tenen una necessitat d’extreure sorra per no ser un perill per als vaixells quan hi entren. I què se’n fa d’aquesta sorra que han d’extreure any rere any? Hi ha l’opció de dipositar-la directament a les platges de Sitges, però ja està descartada per l’Equip de Govern, ja que afecta al fons marí i la biodiversitat. L’altra variant és emmagatzemar-la en algun lloc i transportar-la a les platges amb mancances, quan es necessiti, mitjançant camions. Depèn d’altres institucions com el Ministeri o la Generalitat de Catalunya i s’ha d’acabar d’estudiar si és viable.

Els tràmits són difícils i la Regidoria de Platges ho veuria com una solució si acaba fallant el pla inicial de recuperar la sorra amb els recursos propis.El que s’ha fet durant els darrers anys és portar-la a un altre municipi. L’any passat, part de la sorra va anar a parar a les platges de Gavà, necessitades com Sitges de sorra (ells no la van desaprofitar) i una altra part a les platges del voltant del Delta de Llobregat, per compensar la sorra que van perdre amb la construcció del Port de Barcelona. Tant Guillem Escolà com el regidor de Turisme, Luismi García, ja estan treballant la via dels ports.

En parlem abastament a L’Eco d’aquesta setmana, on també hi trobareu un anàlisi del preu polític de la draga. Podeu llegir l’article en l’edició de L’Eco d’aquesta setmana, que trobareu en els diferents punts de venda o bé en format digital a iQuiosc.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure