La trobada de clàssics i la presentació de Sant Pau aplega una gentada a l’Autòdrom

(ACN) Aficionats del motor es van congregar ahir diumenge a la concentració de vehicles clàssics a l’Autòdrom de Terramar en la primera activitat per commemorar el seu centenari. Durant l’acte, que va aplegar una elevada afluència de públic, també es va presentar el programa de la Festa Major de Sant Pau, de Ribes.

El Bentley que conduïa Jordi Ricardo i els altres dos vehicles amb què ha participat a la concentració de clàssics, dos Rolls-Royce Phantom I dels anys 20, han atret en la seva arribada les mirades dels visitants a l’Autòdrom de Terramar. “A la seva època, eren cotxes molt luxosos, molt fiables”, va indicar Ricardo, un dels participants en aquesta trobada.

La concentració de clàssics va reunir uns 200 vehicles i col·lecciones i aficionats al motor de totes les edats. El Joan, de Molins de Rei, va visitar el recinte en família: “Sabia que era un dels circuits més antics d’Europa i em feia molta gràcia veure’l; com que feien la trobada, hem aprofitat per venir amb tota la família“. “M’agraden molt els cotxes i les motos, trobo interessant el motor”, va dir la filla, Maria. “A mi m’està agradant molt el circuit”, va afegir l’Arnau, el fill petit.

Aquesta trobada de clàssics ha estat una de les exhibicions que acull l’Autòdrom, mentre els responsables del projecte per reformar-lo esperen començar les obres d’adaptació en els propers mesos, a començaments d’aquest any. “Nosaltres no marquem els terminis urbanístics, que necessiten el seu recorregut. Esperem començar les obres aquest any”, ha afirmat en declaracions a l’ACN el director de l’Autòdrom, Matthieu Liard, que s’ha volgut mostrar prudent.

El projecte de tramitació per a la reobertura es troba pendent dels últims tràmits set anys després de presentar la proposta original. L’empresa Terramar 1923, promotora del projecte, es va constituir el 2016 i durant aquest període s’ha dut a terme un procés de tramitació urbanística i ambiental que ha implicat l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, el Departaments de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona, entre altres organismes públics. El projecte per reobrir el circuit amb competicions eqüestres i exhibicions i promocions automobilístiques espera començar les obres en els propers mesos, amb una inversió d’uns 25 milions d’euros. L’horitzó per acollir els primers salts de cavall és el 2025, indica Matthieu Liard.

Durant l’acte –convocat per Ribes Motor Club i la Colla Jove de Diables de Ribes– també es va presentar el programa de Festa Major de Sant Pau, que conté una separata dedicada a la història del motor a Ribes. En acabat, la Colla Jove va fer el Ball de Diables a la masia del Clot dels Frares, dins el recinte de l’Autòdrom.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats