LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La vacuna ja ha arribat a Sitges i a Ribes

Natàlia Montero, primera vacunada a Sitges, a Sitges Park
El director general de la Fundació de l’Hospital de Sitges, Raimon Martínez, revent la vacuna

Natàlia Montero, de 85 anys i usuària de la residència Sitges Park, ha estat la primera persona de Sitges en rebre la vacuna contra la Covid-19 a Sitges. Ha estat avui, poc després de les 9 h del matí, un cop s’ha instal·lat el servei de vacunació en aquest centre. També la residència de l’Hospital Sant Joan Baptista han començat a rebre avui les vacunes, mentre que a Las Magnolias ho farà en els propers dies.

Les residències de gent gran han estat els primers destinataris de les vacunes a Sitges. Inicialment, estava previst que tant els residents com els treballadors de Sitges Park com l’Hospital fossin vacunats dijous, però ahir a la tarda el director de la residència situada a Can Robert, Goyo Moliner, va rebre la confirmació per part del Departament de Salut que al seu centre s’avançarien una primera part avui. Dels 132 residents i 62 treballadors de Sitges Park, avui s’han vacunat 93 residents i 23 treballadors. El procés d’avui ha durat poc més de dues hores.

La vacunació a Sitges Park l’ha dut un equip gestionat per Salut, amb el suport del personal del centre. La residència ha habilitat el gimnàs, d’àmplia superfície, per poder dur a terme tot el procés. Els primers a vacunar han estat els residents i, posteriorment, els treballadors, entre els quals el mateix direcrtor del centre.

Un cop han acabat a Sitges Park, l’equip de Salut s’ha desplaçat a l’Hospital de Sant Joan, on han començat a aplicar les primeres vacunes. El procés estava previst fer-ho dijous, però en haver acabat abans d’hora a Sitges Park s’ha decidit començar-lo al migdia.

La vacuna contra la Covid-19 ja ha començat a aplicar-se a Sitges i a Ribes. Ha estat avui, vigília de Reis. Ha arribat dos dies abans del que estava programat i ho ha fet, com sí que estava previst, a les residències de gent gran. Sitges Park, l’Hospital de Sant Joan Baptista i el Redós de Ribes han rebut al voltant de 300 dosis. Un dia de nervis, satisfacció i esperança.

Un cop han acabat a Sitges Park, l’equip de Salut s’ha desplaçat l’Hospital de Sant Joan, on han començat a aplicar també les primeres vacunes. El procés estava previst fer-ho dijous, però en haver acabat abans d’hora a Sitges Park s’ha decidit començar-lo al migdia. La feina de previsió duta a terme per l’Hospital ha permès que s’hagi pogut dur a terme aquesta actuació, ja que ahir dilluns ja tenien a punt totes les autoritzacions de residents i personal, que gairebé és la totalitat del centre. La vacunació s’ha dut a terme al migdia i tarda.

Una usuària d’El Redós rebent la vacuna

També El Redós ha rebut avui l’equip de Salut. També estaven preparats i han pogut adaptar el seu funcionament per rebre les dosis i han adaptat l’activitat que estaven duent a terme (l’arribada dels Reis d’Orient) a la vacunació. Al Redós han vacunat al 95 per cent dels residents i gairebé la meitat dels treballadors. La resta els faran en una segona sessió, com a Sitges Park. Per la seva part, la residència Las Magnolias rebrà l’equip en els propers dies.

Notícies relacionades:
El risc de rebrot frega els 500 punts a Sitges i el virus continua creixent més que en el conjunt del país (5 de gener de 2020)
Els ingressats per Covid a Sant Camil es doblen amb les festes (4 de gener de 2021)
L’augment de positius és superior a Sitges i a Ribes que en el conjunt de Catalunya (3 de gener de 2021)
La llista de nous positius es dispara a Sitges i a Ribes (31 de desembre de 2020)

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure