LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La vacunació accelera en la seva velocitat màxima

La irrupció de la sisena onada, la implantació del passaport Covid, la celebració de les festes de Nadal i l’evidència científica que els no vacunats són més proclius a patir afectacions greus pel virus ha suposat una acceleració de les inoculacions en les últimes setmanes. A Sitges i a Sant Pere de Ribes s’han subministrat gairebé tantes primeres dosis aquest mes de desembre com en els tres anteriors.

A 1 de desembre, a Sitges s’havien injectat 21.485 primeres dosis i a Sant Pere de Ribes 23.138. Avui en són 22.379 i 24.163, respectivament, que representen un augment del 2,51 i el 2,75 per cent.

En la majoria de casos es tracta de gent jove, que fina ara no havia prestat excessiva atenció a la vacuna, però que davant les limitacions d’accés a diversos establiments –tot i les últimes restriccions– s’hi han acabat decantant. Ahir dimarts, es van injectar 59 primeres dosis, mentre que el mateix dia 28 de fa dos mesos en van ser només sis.

A aquesta velocitat se sumen les terceres dosis, que estan rebent les franges més altes d’edat. Aquesta setmana han començat els majors de 50 anys. A Sitges ja se n’han subministrat 6.480 i a Sant Pere de Ribes, 5,945, que representen el 22,10 i el 19,35 per cent respectivament del total de la població Avui dimecres, el CAP acull una marató de vacunació de terceres dosis per a majors de 60 anys sense cita prèvia. A Vilanova (el centre cívic de Sant Joan) i Vilafranca són els punts propers de vacunació per a la tercera dosi, als quals hi ha d’accedir els menors de 60 anys. Avui mateix, Salut ha anunciat que els majors de 40 anys ja poden accedir a la tercera dosi.

Tot i l’augment de la vacunació de les darreres setmanes, Sitges i Sant Pere de Ribes tenen un percentatge de vacunats inferior a la mitjana catalana. El motiu d’aquesta diferència –que arriba als cinc punts– és l’elevat percentatge de ciutadans amb nacionalitat estrangera a nivell local, ja que alguns s’han vacunat en els seus països d’origen i no consten en les dades del Departament de Salut.

Notícies relacionades:
El virus s’estén arreu, amb casos lleus, però afecta de ple l’economia (23 de desembre de 2012)
Les escoles queden mig buides per por a passar un Nadal confinat (20 de desembre de 2021)
El virus continua fora de control, però amb la majoria de casos de caràcter lleu (16 de desembre de 2021)
Els nous positius tenen de mitjana 34 anys (14 de desembre de 2021)
Prop de 3.500 sitgetans ja han rebut la tercera dosi de la vacuna (10 de desembre de 2012)
Pugen els positius entre els escolars, però baixa el nombre de confinats (7 de desembre de 2021)
100 nous positius a Sitges en només tres dies (6 de desembre de 2021)
El CAP rebrà reforços per abordar la nova onada de la Covid (4 de desembre de 2021)
L’expansió de la Covid és a Sitges més del doble que la mitjana catalana (2 de desembre de 2021)
Els alumnes confinats ja superen els 400 a Sitges (1 de desembre de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure