LOADING

Type to search

Actualitat

La verema dóna un raïm de qualitat

Les vinyes de l’Hospital, durant la verema, la setmana passada

Aquestes setmanes el Garraf està en plena verema i una de les primeres conclusions és que enguany hi haurà menys producció de raïm respecte a altres anys, però serà de més qualitat. La poca pluja dels darrers mesos, en un any especialment sec suposarà un descens de la producció en algunes varietats, tot i que els diversos productors de la zona afirmen que el raïm d’aquest any és molt sa. A més, el clima poc humit ha contribuït que els ceps no s’hagin vist afectats pel fong míldiu, perjudicant les collites en el conjunt del Penedès.

Les vinyes de l’Hospital de Sant Joan Baptista, situades a Aiguadolç i al mateix recinte de l’hospital, han deixat 5.000 quilos de Malvasia de Sitges, una davallada que només suposa una tercera part de la collita en comparació l’any 2020. A més de les condicions climatològiques ja esmentades, la presència dels porcs senglars a Aiguadolç, malgrat algunes mesures preses des de l’any passat, i els efectes nocius dels coloms a l’Hospital ha contribuït en aquest descens.

A L’Eco d’aquesta setmana publiquem un reportatge on donem més detalls de la verema del 2021. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA