LOADING

Type to search

Cultura

‘La Xermada’ surt encartada dins ‘L’Eco’ d’aquesta setmana

La recuperació de la memòria històrica és la protagonista d’un nou número de La Xermada, que demà divendres s’encartarà dins L’Eco de Sitges. Durant la primera part de la tardor, l’exposició Sitgetans als camps nazis ha complert l’objectiu de fer arribar a la gent una realitat totalment desconeguda a Sitges. Jordi Milà, un dels comissaris de la mostra –que fins fa unes setmanes es va presentar a Can Falç de Mar– apropa la història, el testimoni i les misèries que van passar onze sitgetans que van ser deportats als camps de concentració i extermini de l’Alemanya nazi i van viure l’horror en primera persona. D’aquests onze vilatans, només dos van aconseguir sobreviure aquella barbàrie.

L’edició número 54 de la revista de cultura popular i divulgació històrica de Sitges també commemora tres importants i rodones efemèrides. Una d’elles són els 100 anys de la Processó de Sant Bartomeu i les altres els 50 anys de la presència castellera a Sitges, i també els 50 de la mort del poeta Josep Carner, autor del Sitges, cel i calitges i que va centrar l’acte central del Correllengua 2020, celebrat a Sitges. Els balls de la Festa Major també són protagonistes d’aquesta nova edició. Per una banda, es parla de les celebracions i festes que es feien a la vila als segles XVII, XVIII i part del XIX, que estaven organitzades i encabides dintre del desenvolupament de tasques anuals de les confraries sitgetanes. També es ressalten els gairebé 1.300 versos de diables i del Drac que s’han pogut sentir a la vila durant aquests últims 41 anys.

El nou número en paper de s’encartarà gratuïtament amb L’Eco demà divendres i també es distribuirà a partir d’ara a les Biblioteques de Sitges i al Centre Cultural Miramar, amb l’objectiu de fer molt més accessible el coneixement i la recerca de la història local. La revista també es podrà llegir a través de la versió digitalitzada a la pàgina web www.laxermada.com i  properament també des del nou web de Cultura de Sitges que està preparant l’Ajuntament.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure