LOADING

Type to search

Actualitat

L’acabament de les restriccions coincideix amb el final de la temporada turística

El carrer Primer de Maig, el passat divendres a la nit.

A partir de demà divendres, les limitacions per a aturar la propagació de la Covid-19 cada cop són més flexibles. Si fa una setmana, alguns dels bars musicals de la vila, com el cas del Guitar, tornaven a obrir després de pràcticament un any tancats, demà, coincidint amb la reobertura del New Ricky’s, s’acabaran la majoria de les restriccions en la restauració, la cultura, les fires, els grans centres comercials i l’esport.

Després de l’oci nocturn, un dels sectors que més ha patit durant els disset mesos que fa que va començar la pandèmia és el de la restauració. Primer van estar gairebé un parell de mesos tancats, després van obrir per servir menjar per emportar. Seguidament van poder obrir les terrasses, però amb l’arribada de les diverses onades se succeïen les etapes en què només oferien menjar per endur, amb diverses en què podien servir a les terrasses, i d’altres que també ho podien fer a l’interior, però amb restriccions d’aforament i limitació de comensals per taula.

Però això ja és passat. Ara, es tornaran a veure les llargues taules de grups d’amics i les famílies podran fer grans celebracions sense haver de separar-se en dues o més taules. Oskar Stöber, president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, com no podia ser d’una altra manera, està “content” pel retorn  a una certa normalitat, però alerta que una flor no fa estiu i que “realment només han estat poques setmanes en què s’ha pogut treballar bé”. Stöber explica que ja estan en converses amb l’Ajuntament per les noves terrasses que van irrompre en plena pandèmia: “no hem pogut treballar durant gairebé dos anys i la tornada enrere no es pot fer de cop”, i conclou que “aquelles terrasses que molestin sí que s’ha d’intentar resoldre el problema, però la resta s’haurien de mantenir durant tota la temporada 2022”.

Altrament, l’alcaldessa, Aurora Carbonell, es mostra doblement satisfeta per l’acabament de bona part de les restriccions: “primerament vol dir que la pandèmia està més controlada i això és el més important” i afegeix que “bona part de la població té la necessitat de fer una vida més normal i estem satisfets que s’alliberin les restriccions”. No obstant això, Carbonell recorda que “encara hem de mantenir la prudència, ja que encara no estem en Covid 0”.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA