L’agenda cultural

- Publicitat -

El mes de gener arriba amb una intensa programació cultural a Sitges. Tot i la incertesa que ens porta el context sanitari actual i, malgrat les limitacions i restriccions que la Generalitat ha posat en l’activitat cultural, l’agenda escènica i expositiva de la vila viurà un hivern fornit (llevat no hi hagi noves mesures que tornin a castigar a la cultura). Durant cada cap de setmana de gener hi ha programats espectacles teatrals o infantils, pensats per a públics diversos.

Ara fa un any, la Regidoria de Cultura enllestia el cicle de La Pregonera. La iniciativa pretenia ser una resposta a la mancança d’una programació cultural estable de la vila, adreçada, principalment, al públic local. El programa resultava complet en la seva proposta i dotat d’un discurs coherent en els seus objectius i relat. La necessitat que la vila tingui uns cicles estables de programació escènica, musical i artística –com li correspon a una població de 30.000 habitants, que a més, fa bandera de la cultura en la seva identitat– situava el programa de La Pregonera en una necessitat esperada.

La irrupció del coronavirus, poques setmanes després, va obligar a reformular la majoria de propostes que presentava el cicle. Una bona part es van tornar a programar per als mesos posteriors (encara ara) en un destacat esforç per mantenir l’agenda, tot i les dificultats en disposar d’una programació estable en uns moments com els actuals. I els resultats han estat remarcablement positius: el volum d’actes ha estat elevat; l’afluència, notable (tot i encara ha de millorar) i la qualitat del conjunt de la proposta, remarcable. El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, presentarà en les properes setmanes, el segon any de La Pregonera, que incorporarà una dotzena d’espectacles de teatre i arts escèniques, una desena de musicals i també un notable volum de propostes infantils, a més de l’habitual agenda artística.

Que hi hagi un cicle cultural estable, amb prop de 50 actes anuals, adreçats fonamentalment al públic local i comarcal és un aspecte a subratllar. Sitges és seu de festivals i esdeveniments de trajectòria de primer nivell, i també acull institucions culturals de notable importància en el panorama cultural del país. Però sovint no s’ha prestat prou atenció a la programació estable i de format mitjà que també necessita una població per al seu autoconsum. Per aquest motiu, cal celebrar el rumb pres per La Pregonera per cobrir aquesta necessitat.

Llegeix el resum de L’Eco del 30 de desembre de 2020

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats