LOADING

Type to search

Actualitat

L’aixecament del toc de queda, els esplais infantils i les balenes, a L’Eco

Les incerteses sobre el toc de queda, la millora dels indicadors, el bon desenvolupament dels esplais infantils, l’arribada de balenes prop de la costa, la readaptació del Mercat Vell i l’inici del Festival Jardins Terramar protagonitzen l’atenció d’aquesta setmana. Amb L’Eco, hi trobareu encartada la revista La Xermada i el programa del Festival Dona.

El balanç positiu del primer mes dels casals d’estiu, tant a Sitges com a Ribes, atrauen l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana, en què expliquem que les activitats a l’aire lliure són les que més triomfen i demanades. Els focus també passen per l’impacte que està tenint la cinquena onada, amb la reducció dels indicadors epidemiològics i també l’aixecament del toc de queda, que ha despertat incerteses pels efectes que pot generar a baix a mar durant les matinades. També us expliquem l’impacte negatiu que la Covid està tenint en els càmping locals.

La informació local passa per la regulació dels preus dels lloguers en els quals podrà intervenir l’Ajuntament, la readaptació del Mercat Vell com a sala polivalent, el rescat d’uns senglars al llac del Golf, l’expansió de la plaga d’escarabats i l’aparició de 50 quilos de haixix a la platja.

La presència de balenes en les costes de Sitges també són motiu d’un reportatge. També publiquem un ampli reportatge de Vinyet Panyella sobre la presència de l’escriptora Emilia Pardo Bazán a Sitges el 1895. També publiquem l’obituari d’Anna Valls. Les entrevistes d’aqueta setmana són a Jordi Rius, cap dels Bombers de Sitges, i l’empresari Domènec Fonoll, mentre que El relat de Malvasia de Llibres és d’Asun Batlle. Les pàgines de Cultura presten atenció als nous reptes del Festival de Cinema l’inici del Festival Jardins Terramar, la programació de curts sobre la natura de l’Autòdrom al GER i l’exposició de La Premsa.

A Esports parlem de les noves plantilles dels dos equips del Sitges, el Ribes i la Penya Jove, els nous triomfs de Gisela Carrión i Pol Espejo, la pluja de medalles al Taekwondo Ribes i la trajectòria d’Eusebio Sacristán a Sitges.

A les pàgines de L’Eco in English parlem del descens del virus, el toc de queda, l’aparició del haixix a la platja i la penalització als usuaris més recurrents amb els nous descomptes de la C-32.

La informació de Ribes passa per les queixes de veïns i comerciants per la urbanització pendent al carrer de la Milana, la campanya contra les paneroles, els interrogants sobre diversos rètols indicatius del municipi i els campionats locals de truc.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Magí Almirall, Dominic Begg, Andreu Castro, Sílvia Cester, Juanjo Corcuera, Albert Corominas, Pablo Ignacio de Dalmases, Xavi García, Alba Gràcia, Albert Guillaumes, Toni Llorià, Cerys Morgan, Román Pérez, Joan Rodríguez i Toni Segarra, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són de Lluís Jou (Sitges) i Miquel Muç Vall (Ribes). L’apunt és d’Iris Salamé.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure