LOADING

Type to search

Festa Major Festes

L’Ajuntament alerta comerciants i propietaris de mascotes per l’ús de pirotècnia durant la Festa Major

Els avisos es notifiquen via carta i també es publiquen a pàgines web i xarxes socials d’Ajuntament i Comissió, a L’Eco i a les cartelleres municipals que hi ha en diferents carrers de la vila

L’Àliga, encenent pel carrer Parellades. (Ajuntament)

Que a les festes majors de Sitges s’hi tira foc és una evidència documentada des de fa més d’un segle. Però, tot i això, les celebracions de Sant Bartomeu i Santa Tecla acostumen a generar, encara ara, alguns comentaris reticents a l’ús de la pirotècnia, ja sigui fent-ne una esmena a la totalitat o qüestionant-ne l’estridència o la quantitat. Entre les argumentacions més repetides entre els crítics amb aquesta centenària tradició, les que lamenten el prejudici que els coets poden causar a les façanes d’establiments comercials i habitatges o al sistema auditiu dels animals de companyia.

Per tal de minimitzar aquestes queixes, l’Ajuntament recorda sempre, abans de cada Festa Major, que a les cercaviles i processons hi participen colles que tiren foc, per si els propietaris d’establiments i habitatges per on passa el recorregut volen prendre mesures preventives, com les habituals lones decorades amb motius de la mateixa Festa Major. Aquest avís s’inclou al Ban de Festa Major de l’alcaldessa, que es publica a L’Eco, a les pàgines web i les xarxes socials de l’Ajuntament i de la Festa Major i a les cartelleres municipals que hi ha distribuïdes per diferents carrers de la vila. A més, les xarxes socials de l’Ajuntament i la Comissió també publiquen una sèrie de consells de seguretat que, entre altres mesures, recorden l’ús de pirotècnia a les festes majors de Sitges.

Paral·lelament a aquestes accions informatives, l’Ajuntament envia cartes personalitzades als diferents establiments comercials que s’ubiquen en algun punt de qualsevol dels recorreguts de les cercaviles i processons. Aquest any, per exemple, se n’han emès més de 650. I la darrera actuació és la presència d’una patrulla de la Policia Local, que recorre els carrers unes hores abans de què hi passin els balls populars per tornar a recordar que hi haurà foc. Especialment, a aquells bars o restaurants que tenen terrasses muntades.

Les advertències sobre l’ús de pirotècnia no acaben aquí. Per primer cop, inclouen una menció directa als propietaris de mascotes, als quals se’ls convida a prendre les precaucions que trobin més adients per tal de garantir el benestar dels seus animals.

Així mateix, també s’especifica als propietaris de vehicles que no podran aparcar en cap dels punts per on passen cercaviles i processons. La mesura, que serà efectiva a partir del dimarts 23 al matí, ja s’ha començat a fer visible amb la col·locació de les primeres tanques metàl·liques en alguns trams determinats. L’Ajuntament demana la col·laboració de la ciutadania per facilitar aquests aspectes logístics i, en qualsevol cas, entén que “poca cosa més” pot fer perquè tothom n’estigui assabentat.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure