L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i els balls populars arriben a un acord par garantir el bon funcionament de les exhibicions

Un penó de Festa Major posat al revés en senyal de protesta, la setmana passada

Fumata blanca amb pipa de la pau inclosa. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Comissió de Balls Populars es van reunir d’urgència divendres per resoldre qüestions d’organització internes que havien provocat l’enèsima topada dels darrers temps entre ambdues parts.

A la trobada, que venia justament precedida pel filtratge abans d’hora d’una versió inacabada del programa d’actes i el corresponent esgotament de les entrades per presenciar les exhibicions de les colles abans de què es posessin oficialment a la venda, hi han assistit l’alcaldessa, Abigail Garrido; el regidor de Cultura, Josep Moya; els membres de la Comissió; i també representants de diferents grups de balls populars, com les colles infantils, les de foc, les de bastons, les de balls blancs o les de versos.

El motiu central de la reunió era el document que l’Ajuntament exigia signar als caps de colla perquè es fessin càrrec del bon comportament dels membres de la seva colla i, sobretot, responguessin en nom seu en cas d’algun incident. Al final, després del malestar que això havia causat entre els balladors i de qüestionar la seva validesa jurídica, totes dues parts han acordat que els caps de colla es comprometin per escrit a informar els membres de les seves colles sobre les rmesures preventives que regeixen les exhibicions programades durant la Festa Major de Sant Pere. Ara bé, sense que hagin de responsabilitzar-se de cap possible incompliment a títol individual.

A L’Eco d’aquesta setmana dediquem diverses pàgines a la Festa Major de Sant Pere i el retorn dels balls populars. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats