LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes reclama l’ampliació de Sant Camil

La pandèmia del coronavirus ha posat de manifest que una bona qualitat en la sanitat és essencial per a qualsevol país. Però també ha evidenciat que a Catalunya encara calen millores en molts àmbits del sector sanitari. Sobretot en algunes zones concretes del territori. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes considera que “ampliar i renovar l’Hospital Sant Camil és l’únic camí a seguir” en aquests moments.

Des del grup Fem Poble–En Comú Podem reclamen reformes i millores dels tres hospitals del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf. Ho han anunciat després d’una reunió aquest dimecres amb els representants del comitè de treballadors de Sant Camil i amb la presidència del Consorci. També demanen avançar en el projecte de construir un nou hospital a Vilanova i la Geltrú, que sigui referència per a la comarca i per a tota la vegueria del Penedès, funció que ara fa Sant Camil. Una demanda històrica del consistori vilanoví, que contrasta amb la visió ribetana.

Precisament, fa unes setmanes, l’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, en una entrevista a Canal Blau, va explicar que els fons europeus del programa Next Generation, que serveixen per donar suport als estats en la seva recuperació després de la pandèmia, podrien ser una oportunitat per finançar part de la inversió d’un nou hospital. Tot i això, de moment encara no s’ha fet cap proposta formal a la Generalitat per presentar aquest projecte. Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes aposten per modernitzar Sant Camil, com a única opció, “en un moment en què urgeix millorar l’atenció sanitària a la ciutadania optimitzant al màxim els recursos disponibles”.

De la mateixa manera, des d’En Comú Podem exigeixen millores en el centre, davant la “precarietat que pateixen els treballadors”, diuen des dels representants sindicals. En concret, demanen a Salut una injecció de 50 milions d’euros, com a mínim. Denuncien que, tot i que des dels mitjans de comunicació i el Govern català anunciaven que compensarien el personal sanitari, se’ls han retallat els salaris, malgrat la pandèmia. Segons afirmen, la seva situació “ja molt precària”, encara “ha empitjorat més”.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure