LOADING

Type to search

Actualitat

L’Ajuntament descarta finalment el trasllat de l’Escola Pia

Terrenys, on havia d’anar l’Escola Pia, a la Plana

Tot i que ha estat durant molts anys una opció sobre la taula, l’Ajuntament ha decidit descartar el trasllat de l’Escola Pia. Aquesta opció passava per un bescanvi entre l’actual terreny de l’Escola Pia, propietat de la Fundació Cultural, i una zona de titularitat pública a La Plana. De fet, el trasllat ha estat una reivindicació històrica de la Cultural i de la mateixa Escola Pia, però davant les dificultats que comporta l’operació, l’Ajuntament ha decidit definitivament per la remodelació de l’actual edifici.

Segons el regidor d’Urbanisme, Eduard Terrado, aquesta decisió s’ha pres després d’una reunió amb la direcció general d’Urbanisme de la Generalitat, que apuntava que aquest bescanvi no complia els estàndards requerits per un equipament públic. S’han estudiat tant l’intercanvi com o una cessió dels terrenys. Però, segons Terrado, hi ha un altre risc: pel fet de ser una escola concertada, no hi ha cap seguretat que l’Escola Pia tingui el concert durant tots els anys pactats per la utilització del terreny. Alhora, el regidor apunta que amb la remodelació de l’actual edifici “tot anirà més de pressa” i, segons Terrado, els tràmits ja es faran de forma immediata.

El director de l’escola, Ramon Beringues, veu amb bons ulls la remodelació de l’actual edifici davant les dificultats que suposa el trasllat. De fet, apunta que l’Escola Pia ja va dir que aquesta opció era la “més viable”, tot i no ser la que “més agrada”. Beringues ressalta la “bona ubicació” de l’actual escola, que està al centre i just davant l’estació de tren. L’Escola Pia, de fet, ja va presentar un avantprojecte de millores de l’actual escola el passat estiu, fet que l’Ajuntament coneix.

El director escolar també ha afirmat que ara “estem negociant amb la Fundació les condicions de la reforma”. Qui no ho ha vist amb tan bons ulls és el patronat de la Fundació Cultural, propietària de l’edifici, que sempre ha reivindicat el trasllat. Se senten “decebuts” i afirmen que encara “no  el descarten”. La Cultural apunta que ara s’han d’obrir converses amb tothom, i afirmen “no tenir clar” que la remodelació sigui la via més ràpida. D’altra banda, l’AFA no s’ha volgut posicionar al respecte, però sí veu la necessitat d’actuació de forma immediata.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure