LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’Ajuntament donarà fins a 500 euros per lloguer particular

El carrer Jesús, ahir dimarts al matí

Els sitgetans que siguin titulars d’un contracte de lloguer fins a 1.000 euros per a habitatge de primer ús podran accedir als ajuts que donarà l’Ajuntament per combatre el terrible impacte econòmic del coronavirus. El Govern municipal ha aprovat una iniciativa de la Regidoria d’Habitatge, que pilota Júlia Vigó, per ampliar en 180.000 euros la partida d’ajuts a l’habitatge, que inicialment era de 300.000 euros. La mesura també incorpora un total de 80.000 euros en dues partides més.

Els ajuts que donarà l’Ajuntament seran de fins a 500 euros per titular. Els beneficiaris hauran de demostrar que tenien un contracte de lloguer previ al 14 de març pel qual paguen fins a 1.000 euros; és a dir, que quedarien exclosos els que tenen (o tenien) majors possibilitats econòmiques. Davant la situació d’extrema necessitat, l’Ajuntament avançarà els diners per efectuar els pagaments, a diferència del sistema emprat fins ara, en què es donaven les aportacions per quadrimestres ja vençuts.

La major part dels 260.000 euros extres al pressupost municipal es destinaran en ajudes al lloguer. Es tracta d’un paquet de 180.000 euros, al qual podran optar els sitgetans que reuneixin les condicions detallades. A més, altres 40.000 euros es destinaran en aportacions per als subministraments i 40.000 més a l’emergència per als perfils més vulnerables. Les noves mesures municipals també preveuen canviar el sistema de concessió d’ajuts convencionals per fer-lo més àgil i avançar-lo en el temps.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA