LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’Ajuntament reparteix mascaretes gratuïtes

L’Ajuntament s’ha avançat a la Generalitat i a l’Estat i ha començat avui a repartir un miler de mascaretes que s’ha rebut de la Diputació de Barcelona. El lliurament es fa de manera gratuïta entre la gent que agafa el transport públic per anar a treballar. Aquest matí, entre les 7 i les 9.30 hores, se n’han lliurat 260, tant a l’estació de tren com a la parada del bus de Can Robert.

Les mascaretes són de característiques “quirúrgiques” i el seu lliurament té com a funció aportar un element de protecció a la gent que ha d’anar a treballar amb transport públic i, per tant, és susceptible d’entrar en contacte amb altres usuaris, tot i les recomanacions de distàncies de seguretat. L’Ajuntament havia calculat lliurar-ne avui 500 unitats, tot i que previsiblement no s’arribarà a aquesta xifra. Demà se s’havien de repartir les 500 restants. En cas, que demà encara en sobrin es continuarà fent el repartiment els dies successius.

L’Ajuntament ha optat per actuar pel seu compte, ja que Sitges no ha entrat, per volum de població, en el repartiment de poblacions que Protecció Civil efectua als usuaris de transport públic. No ho ha fet per poc, ja que la decisió del Govern de l’Estat és efectuar aquests lliuraments en municipis amb és de 30.000 habitants i Sitges se situa en la franja dels 29.000. Tot i així, l’alcaldessa, Aurora Carbonell, ha presentat una queixa al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ja que argumenta que el volum de trànsit de l’estació de tren és superior, perquè ha d’absorbir també el dels residents de Ribes i Olivella.

Independentment de om es resolgui la queixa, l’Ajuntament no ha volgut esperar a la seva resolució i ha optat per avançar-se i que els usuaris de l’estació i la parada del bus no es puguin quedar sense la mascareta. El consistori està negociant noves adquisicions d’aquests productes per disposar de més estoc.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA