L’Ajuntament reparteix mascaretes i dispositius electrònics

Dispositius electrònics aplegats per l’Ajuntament abans del lliurament als infants
- Publicitat -

Mascaretes per als usuaris del transport públic i ordinadors o tauletes per a nens i nenes que no en disposin. Aquestes són les dues darreres línies d’acció que ha implantat l’Ajuntament per afrontar necessitats derivades de la crisi del coronavirus.

Les mascaretes es van començar a lliurar ahir als usuaris del tren i del bus urbà a Barcelona. Es distribueixen gratuïtament entre les 7 i les 9 hores. Ahir dilluns se’n van lliurar 190 i avui 240. El consistori en disposa 5.000 unitats, que ha rebut de Protecció Civil i que anirà distribuint a diari fins que n’esgoti les existències. Aquest és el segon repartiment de mascaretes que efectua l’Ajuntament. El primer el va fer just passada la Setmana Santa.

Per altra banda, el consistori ha aconseguit reunir un centenar de dispositius electrònics (sobretot ordinadors, però també tauletes) per a que els nens i nenes que no en disposen a casa puguin seguir el curs escolar en confinament. A Sitges hi ha 91 alumnes de primària i de secundària sense dispositius propis, que representen un 3,2 per cent de la població escolar local.

Per cobrir aquestes necessitats, el consistori va iniciar una campanya en què va demanar a veïns de la vila que lliuressin aparells en bon ús que no feien servir. En va rebre 15 i n’ha subministrat 41 més. Els centres escolars també n’han aconseguit per la seva banda, per tal que no hi hagi cap nen o nena que no pugui segur el curs escolar a distància. Per a les famílies amb alumnes que no disposen wifi (un 5 per cent de la població), l’Ajuntament ha demanat que els veïns alliberin l’accés a internet entre les 9 i les 18 hores.

egeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA

Articles relacionats