L’Ajuntament treu dues línies d’ajuts als emprenedors

- Publicitat -

Els autònoms, una de les baules més febles de la crisi del coronavirus, són l’objecte de dues línies d’ajuts que ha tret avui l’Ajuntament de Sitges. Es tracta d’ajuts adreçats a emprenedors que hagin activat empreses en el darrer any o ho facin a partir d’aquest mes de juliol.

Aquesta nova línia d’ajuts està impulsada per la Regidoria de Promoció Econòmica i se suma a les tres anteriors, que va llançar durant el mes de juny i que estaven especialment adreçades als comerciants. En aquest cas, la iniciativa pretén ser un suport decidit al emprenedors que han apostat per projectes empresarials durant el darrer any o tenen pensat fer-ho en els propers mesos.

La primera línia està focalitzada als nous autònoms que hagin creat una empresa després de l’1 de juliol del 2019. L’objectiu és donar suport a projectes que encara no s’han consolidat i que per la seva curta trajectòria han pogut patir amb més contundència la crisi de la Covid-19. Els ajuts poden ser fins a 2.500 euros, que han de suposar un màxim del 80 per cent de la factura presentada. Aquesta línia es pot començar a sol·licitar avui i fins al 28 d’aquest mes.

El segon pla està orientat a projectes encara més nous; és a dir, els que es creïn a Sitges entre aquest mes de juliol i l’octubre. L’ajut està orientat per als nous autònoms, que s’incorporin al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) entre l’1 de juliol i el 15 d’octubre; és a dir, treballadors que s’hagin quedat a l’atur com a conseqüència de la crisi i que optin per activar un negoci. En aquest cas, els sol·licitants hauran de presentar un pressupost que acompanyi el projecte.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha subratllat que “la creació de nous negocis que generaran activitat econòmica en el teixit productiu local i farà disminuir la taxa d’atur a Sitges”, que és del 10.53 per cent.

Bases amb informació de les dues línies
Sol·licitud dels ajuts

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats